Prezidento rinkimai: stringa sistema, policija sulaukė 20 pranešimų apie galimus pažeidimus | Diena.lt

PREZIDENTO RINKIMAI: STRINGA SISTEMA, POLICIJA SULAUKĖ 20 PRANEŠIMŲ APIE GALIMUS PAŽEIDIMUS

  • 7

Vykstant antrajam prezidento rinkimų turui, policija iki 18 valandos praneša sulaukusi 20 pranešimų apie galimus pažeidimus, kol kas surašyti du administracinio nusižengimo protokolai.

Teisėsaugos duomenimis, du administracinio nusižengimo protokolai surašyti dėl neblaivaus asmens pasirodymo viešoje vietoje.

Vienas iš įvykių fiksuotas apie 10.30 val. Puškonių rinkimų apylinkėje, Šalčininkų rajone. Čia neblaivus asmuo triukšmavo ir trukdė rinkimų komisijos darbui.

Panaši situacija apie 11.17 val. fiksuota uostamiestyje. Į Girulių rinkiminę apylinkę atvyko neblaivus vyras, kuris šūkavo ir atsisakė išeiti.

Iš viso sekmadienį policija gavo 20 pranešimų apie su rinkimais susijusius pažeidimus, tačiau likę 18 nepasitvirtino. Kaip informuoja policija, daugiausia pranešimų gauta dėl neblaivių asmenų ir galimų viešosios tvarkos pažeidimų.

Kaip skelbia portalas delfi.lt, Vilniaus miesto savivaldybėje stringa darbuotojų sistemos.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) atstovė spaudai Indrė Ramanavičienė patvirtino, kad su VRK susisiekė kai kurios rinkimų apylinkės informuodamos, jog susiduria su keblumais administruojant iš kitų apylinkių atvykusius rinkėjus.

ELTA primena, kad sekmadienį šalyje vyksta antrasis prezidento rinkimų turas. Jame, kaip ir prieš penkerius metus, susitinka perrinkimo siekiantis šalies vadovas Gitanas Nausėda ir konservatorių kandidatė, premjerė Ingrida Šimonytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Jau stringa? Gal kiek per anksti.

Seniau strigdavo apie 10 - 11 val. vakaro, kai konservatinikų šunys pajusdavo jog jų bosai pralaimi.

Rinka

Panašu, kad Lietuva nepajėgi tinkamai surengti bet kokius rinkimus. Tai stebima metai iš metų...

San

Po strigimo laimes senmerge . Esbo rinkimu nestebi kaip tik siais metais. Kas tikes arkliomantes laimejimu?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS