Prezidentūra: pasiskiepijusių mokytojų pakanka kontaktiniam ugdymui | Diena.lt

PREZIDENTŪRA: PASISKIEPIJUSIŲ MOKYTOJŲ PAKANKA KONTAKTINIAM UGDYMUI

Prezidento Gitano Nausėdos patarėjas Paulius Baltokas sako, kad užtikrinti kontaktinį ugdymą mokyklose kol kas leidžia pasiskiepijusių mokytojų dalis.

„Verta pabrėžti ne tai, kad 20 proc. yra nepasiskiepiję, bet tai, kad 80 proc. yra pasiskiepiję. Tai yra daugiau nei šalies vidurkis tarp suaugusių žmonių (...) Tokių skaičių kol kas pilnai pakanka kontaktiniam ugdymui“, – LRT radijui teigė patarėjas.

Visgi, P. Baltokas pažymėjo, kad būtina tęsti raginimus vis dar nepasiskiepijusius mokytojus tą padaryti. Jo teigimu, ugdymo įstaigų vadovai šiuo klausimu turėtų imtis iniciatyvos.

„Ypatingai svarbus yra supratimas ir kuo tikslesnis priėjimas prie žmogaus, bandant jam paaiškinti, padėti suprasti, kodėl vienoks ar kitoks sprendimas yra naudingas jo ir aplinkinių sveikatai“, – teigė jis.

„Tikime, kad tie skaičiai ir toliau kils ir galėsime kontaktiniame ugdyme būti visus metus“, – apibendrino patarėjas.

Testai studentams turi būti kompensuojami

Prasidėjus naujiems mokslo metams Prezidentūra tvirtina, kad į auditorijas sugrįžtantiems studentams galimybių pasas yra būtinas. Kartu, tvirtina šalies vadovo patarėjas P. Baltokas, nepasiskiepijusiems studentams testai dėl COVID-19 turėtų būti nemokami.

Tikime, kad tie skaičiai ir toliau kils ir galėsime kontaktiniame ugdyme būti visus metus.

„Galimybių pasas yra reikalingas, yra prasmingas studijų momentui, tačiau jis, matyt, turėtų veikti panašia logika kaip ir su testavimu, kai jis yra kompensuojamas“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė P. Baltokas.

„Juo labiau kad pasiskiepijusių studentų yra nemažai. Jei pažiūrėsime į neseniai pasirodžiusius duomenis, tai kelios aukštosios mokyklos viršija 90 proc.“, – pridūrė jis.  

Patarėjo teigimu, švietimas yra būtinoji paslauga, tad turėtų būti sudarytos visos sąlygos ją asmenims gauti.

„Trumpuoju laikotarpiu, kad galėtume visiems užtikrinti (studijas – ELTA) turi asmenys turėti galimybių pasą įgyti“, – sakė P. Baltokas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ugne

Tai gal jau gana su tais vakcinuotas-nevakcinuotas Yra tiek moksliniu straipsniu,tyrimu,kad tie skiepai ne dėl žmonių sveikatos.

ble... galvojau ka lietuvoj

vakcinatoriai i QR kodininkai per vasara nurimo.... a ne...as klydau ji vistik nesveikai nori dozes a neprisipazysta ka jie kumunistai... siekia ka visiems privalomai....i tada i jiem klius... siulau visus vakvinuotus pazimet QRkodais zimet ant kaktos kaip avinelius pavasari... ...zmogus nores - jis nusipirks i susivakcinuos i be jusu debilu privalomos pagalbos...

Fizika/matematika

Puiku, po rugsėjo 10, jei protingų sprendimų nebus priimta, keičiu darbą gimnazijoj į korepetitoriaus paslaugas. Matau tik pliusus. Neprivalesiu būti pats sau priešu- nenuodysiu savęs,plius darbas tik su motyvuotaisl
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS