Prezidentūra toliau kritikuoja švietimo ministeriją: bijo nepatogių sprendimų | Diena.lt

PREZIDENTŪRA TOLIAU KRITIKUOJA ŠVIETIMO MINISTERIJĄ: BIJO NEPATOGIŲ SPRENDIMŲ

Prezidentūra toliau kritikuoja  Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos sprendimus, priimtus karantino metu. Pasak prezidento Gitano Nausėdos vyriausiosios patarėjos švietimo, mokslo ir kultūros klausimais Sonatos Šulcės, Algirdo Monkevičiaus vadovaujama ministerija elgiasi chaotiškai ir bijo priimti nepatogius sprendimus.

Pasak jos, Vyriausybės trečiadienį priimtas nutarimas leisti mokykloms pačioms apsispręsti, ar dar iki vasaros atostogų vykdyti kontaktinį mokymą, ar ne, yra ne kas kita, kaip atsakomybės ir nepopuliarių sprendimų vengimas.

„Mes matome truputi chaotišką pastarųjų mėnesių Švietimo mokslo ir sporto ministerijos bei Vyriausybės komunikaciją. Trūksta švietimo ministerijos priimtų aiškių bendrų sprendimų. Mes matome situaciją, kai ministerija ilgai negalėjo paskelbti rekomendacijų dėl egzaminų organizavimo, negalėjo apsispręsti dėl mokslo metų trukmės, turime iškylančių klausimų dėl vasarą vyksiančio neformaliojo vaikų švietimo. Iškilo problemų ir dėl nuotolinio mokymosi, kuomet nebuvo pakankamai įtraukti specialiųjų poreikių turintys vaikai į ugdymo procesą“, – LRT radijo laidoje ministerijos darbo spragas vardino prezidento patarėja.

Ministerija bijo priimti nepatogius sprendimus ir aiškiai juos iškomunikuoti. Šiuo metu turime tokią situaciją, kai mokyklų vadovams yra užkraunama pati didžiausia atsakomybė.

S. Šulcė, apibendrindama sprendimus, kuriuos pastaruoju metu priėmė A. Monkevičiaus vadovaujama ministerija, teigė matanti baimę daryti ryžtingus žingsnius. Patarėjos teigimu, ministerija negali visos atsakomybės dėl sprendimo, ar ugdymo procesą iki vasaros atostogų organizuoti, ar ne, perleisti tik mokyklų vadovams.

„Ministerija bijo priimti nepatogius sprendimus ir aiškiai juos iškomunikuoti. Šiuo metu turime tokią situaciją, kai mokyklų vadovams yra užkraunama pati didžiausia atsakomybė nuo birželio 1 dienos nuspręsti, kaip bus organizuojamas ugdymosi procesas“, – aiškino S. Šulcė, dar kartą pabrėždama, pasak jos, jaučiamą aiškumo stoką Ministrų Kabineto veikloje.

Trečiadienį Vyriausybėje pritarta A. Monkevičiaus pasiūlymui atnaujinti mokyklų darbą. Priimtu sprendimu leista pačioms švietimo įstaigoms pasirinkti, kokios formos – nuotolinį ar kontaktinį – ugdymą taikyti. Kiek anksčiau trečiadienį A. Monkevičius teigė, kad griežtas įpareigojimas, kaip baigti mokslo metus, sukeltų chaosą.

Savo ruožtu sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga yra sakęs, kad pasiūlymas dar iki vasaros atostogų bent dviem savaitėms į mokyklas grąžinti moksleivius ugdymo prasme nėra reikšmingas, bet yra vertingas kaip generalinė repeticija įstaigoms. Ministro manymu, trumpam į mokyklas sugrįžę vaikai pagelbės ugdymo įstaigoms įsivertinti, kaip sekasi laikytis tam tikrų higienos reikalavimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS