Prezidentūroje prisiekė penki nauji teisėjai | Diena.lt

PREZIDENTŪROJE PRISIEKĖ PENKI NAUJI TEISĖJAI

  • 1

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį pasirašė dekretą dėl penkių teisėjų skyrimo bei priėmė jų priesaikas.

Prezidento dekretu Raimonda Donielaitė-Paškevičienė paskirta Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų teisėja, Dovilė Grigutė – Telšių apylinkės teismo Mažeikių rūmų teisėja, Laura Kaupelė – Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja, Pavelas Kujalis – Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėju, Marius Slavinskis – Telšių apylinkės teismo Telšių rūmų teisėju, pranešė Prezidentūra.

„Ką tik prisiekėte būti ištikimi Lietuvos Respublikai, savo pareigas atlikti garbingai, būti sąžiningi, ginti žmogaus teises, laisves ir teisėtus interesus. Šios vertybės nuo šiol Jums rodys kelią profesiniame gyvenime. Jos darys poveikį ir Jūsų asmeninio gyvenimo sprendimams“, – sveikindamas prisiekusius teisėjus sakė šalies vadovas.

Jis pabrėžė, kad aiškiai išreikšti teisinės valstybės principai ir vertybės – tai pagrindas, ant kurio Lietuvoje „kasdien statomas teisingumo rūmas“.

„Kiekvienam iš Jūsų teks nagrinėti painias bylas, kuriose ryškiai atsiskleis modernaus gyvenimo sudėtingumas. Lemdami nepažįstamų žmonių likimus, susidursite su įvairiais iššūkiais, net etinėmis dilemomis. Bet kokiomis sąlygomis ir bet kokia kaina turėsite siekti geriausio įmanomo sprendimo. Tokio sprendimo, kuris atlieptų teisingumo vertybes ir keltų visuomenės pasitikėjimą valstybe“, – teigė G. Nausėda.

Apylinkės teismų teisėjų skiria ir atleidžia prezidentas gavęs Teisėjų tarybos pritarimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kam

prisieke - tam ir dirbs!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS