Prezidentūros istoriniame parke įkurtas bioįvairovės kampelis | Diena.lt

PREZIDENTŪROS ISTORINIAME PARKE ĮKURTAS BIOĮVAIROVĖS KAMPELIS

  • 1

Prezidentūros darbuotojai, Lietuvos žaliųjų iniciatyvų atstovai ir moksleiviai šeštadienį dalyvavo dirbtuvėse, kurių metu Prezidentūros istoriniame parke buvo kuriamas bioįvairovės kampelis.

Prezidentūra, siekdama prisidėti prie miestų žalinimo, istoriniame Prezidentūros kieme įkūrė bioįvairovės kampelį, kuriame medingųjų augalų nešienaujamoje pievelėje kuriama edukacinė erdvė. Joje istorinio parko lankytojai gali susipažinti su bioįvairovės svarba, miesto bitininkyste ir tvariais sprendimais miesto parkuose.

Pievelėje įrengta paukščių bei bičių girdykla, skirta ir ant Prezidentūros stogo įsikūrusių avilių gyventojoms. Ateityje pievelėje bus įrengtas modulinis avilys, kuriame bus rodomos edukacijos apie bites, miesto bitininkystę.

„Džiaugiamės, kad prie šio mūsų projekto prisidėjo ne vienas bendramintis ir galėjome į kūrybos procesą įtraukti skirtingų sričių profesionalus. Projektą įgyvendinome kartu su botanikais ir gamtinio apželdinimo specialistais. Kūrybos proceso metu ir patys daug sužinojome bei išmokome“, – kalbėjo Prezidentūros kanclerė Agila Barzdienė.

Kanclerė žaliosiomis idėjomis kviečia dalintis ir kitą sekmadienį, Prezidentūroje vykstančio „Žaliųjų idėjų festivalio 2022“ metu, kur nevyriausybinės organizacijos ir įmonės pristatys Lietuvos aplinkosaugines inovacijas, žaliąsias iniciatyvas ir projektus. Lankytojų lauks diskusijos, įvairios edukacijos, filmo peržiūra ir kitos veiklos, pažymima Prezidentūros pranešime

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ALGIS

Įdomu , ar tai įrengta pagal visus normatyvus patvirtintą orojektą , o pievas nešienaudami sulauksime tokio periodo , kai per ERKES negalėsi nei kojos pajudinti MŪSŲ ŽALIESIEMS RŪPI VISOKS BRUDAS , TIK NE PATS Ž M O G U S IR JO SVEIKATA .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS