Prie Prezidentūros – šventė narystės ES sukakčiai paminėti | Diena.lt

PRIE PREZIDENTŪROS – ŠVENTĖ NARYSTĖS ES SUKAKČIAI PAMINĖTI

Minint 15-ąsias Lietuvos narystės Europos Sąjungoje metines, gegužės 1-osios vidurdienį S. Daukanto aikštėje, prie Prezidento rūmų, rengiamas oficialus šios svarbios datos paminėjimas ir šventė visuomenei.

Renginyje dalyvaus prezidentė Dalia Grybauskaitė, Vyriausybės ir Seimo nariai, užsienio valstybių ambasadoriai ir gynybos atašė, jaunimo ir moksleivių organizacijos, miesto gyventojai ir svečiai.

Minėjimas prasidės iškilminga Lietuvos ir ES vėliavų pakėlimo ceremonija. Joje visus Lietuvos žmones pasveikins šalies prezidentė D. Grybauskaitė, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Pasibaigus oficialiai ceremonijai, aikštėje prie Prezidentūros bus surengtas šventinis koncertas, kurį pradės Lietuvos atstovas šių metų „Eurovizijoje“ Jurijus Veklenko. Čia įvyks ir oficialios jo palydėtuvės į gegužės 14 d. Izraelyje prasidėsiantį dainų konkursą. Po to vilniečiams ir sostinės svečiams koncertuos grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“. Renginį tiesiogiai transliuos LRT televizija.

Pasak Prezidentės spaudos tarnybos pranešimo, koncertu S. Daukanto aikštėje šventiniai Lietuvos 15-ųjų narystės ES metinių renginiai nesibaigs. Sostinės Lukiškių aikštėje šalies gyventojų lauks kinas po atviru dangumi, netradicinės lauko pramogos, užsiėmimai vaikams ir kitos įdomios veiklos.

Europos Sąjungos nare Lietuva tapo 2004 m. ES, kuriai šiuo metu priklauso 28 valstybės, buvo sukurta 1992 m. pasirašius Mastrichto sutartį. 2004 m. drauge su mūsų šalimi į Bendriją buvo priimtos Estija, Latvija, Kipras, Čekija, Lenkija, Malta, Slovakija, Slovėnija ir Vengrija.

Lietuva jau ne vienerius metus pirmauja pagal pasitikinčių Europos Sąjunga piliečių skaičių. Beveik du trečdaliai apklaustųjų teigia pasitikintys ES. Lietuviai taip pat yra vieni labiausiai proeuropietiškų žemyno gyventojų. Net 71 proc. apklaustųjų į ES ateitį žiūri optimistiškai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Geriau

Nesidziaugti vagių ir iškrypėlius svente

SUSIJUSIOS NAUJIENOS