Profsąjungos pirmininkas: įspėjamasis mokytojų streikas penktadienį įvyks | Diena.lt

PROFSĄJUNGOS PIRMININKAS: ĮSPĖJAMASIS MOKYTOJŲ STREIKAS PENKTADIENĮ ĮVYKS

Įspėjamasis mokytojų streikas įvyks kaip ir planuota penktadienį, neradus sutarimo su švietimo ministerija, patvirtino Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) pirmininkas Andrius Navickas.

„Sprendimas jis jau yra priimtas, kad penktadienį (streikas – BNS) įvyks“, – spaudos konferencijoje antradienį kalbėjo A. Navickas.

„Ministras bandė rodyti dėmesį ir galbūt tarimąsi. Kiek dabar važiuodamas per radiją išgirdau, kad jokių sprendimų jie nepriims, tai kaip ir jie uždegė žalią šviesą streikui, tai turbūt niekas negali ir pasikeisti šiai dienai“, – pridūrė jis.

Vis dėlto antradienį 15 val. numatytas švietimo, mokslo ir sporto ministro Gintauto Jakšto ir A. Navicko vadovaujamos sąjungos atstovų susitikimas.

Paklaustas, ar susitikimas galėtų pakeisti sprendimą dėl streiko, A. Navickas svarstė, ar apskritai verta susitikti su ministru.

„Klausimas tada, ko mes ir susitiksime ir ar verti susitikti, jeigu prieš penkias minutes pranešė, kad jie teiks siūlymą tik kitą savaitę, mes vis laukiame jų konkretaus siūlymo ir konkretaus siūlymo nuo sausio mėnesio nėra nė vieno pateikę“, – kalbėjo profsąjungos pirmininkas.

Po susitikimo su LŠDPS pirmininku G. Jakštas sakė, kad svarbu, jog penktadienį vyksiančio streiko metu būtų užtikrintas ugdymo procesas.

„Apsitarėme, kas yra daroma, ar informuojamos mokyklos, mokyklų vadovai, kokie priimami sprendimai, kad nenukentėtų ugdymo procesas ir per įspėjamąjį streiką“, – sakė ministras.

Jis taip pat pridūrė, kad profsąjungai yra pateiktos formuluotės dėl klasių dydžių mažinimo.

„Suprantame, kad startuoti kad ir su mažu mažinimu Vilniuje yra neįmanoma, nes ir dabar trūksta mokyklų, tai žiūrime, kokios galėtų būti tos formuluotės“, – kalbėjo G. Jakštas.

LŠDPS planuoja penktadienį rengti įspėjamąjį streiką, o nepavykus sutarti dėl reikalavimų iki rugsėjo pabaigos – ir tikrąjį.

Įspėjamasis streikas vyks dvi valandas arba dvi pamokas – nuo 8 val. iki 10 valandos.

A. Navickas sakė, kad streikas vyks laisva forma ir pridūrė kol kas negalinti atsakyti, kiek mokyklų ir mokytojų prie jo planuoja prisidėti.

Reikalaujama atlyginimus nuo rugsėjo didinti 20 proc., nuo kitų metų sausio – dar 30 proc., klasėse mažinti mokinių skaičių ir kita.

Reikalavimus dėl mokytojų algų, mokinių skaičiaus klasėse bei kitų dalykų praėjusį pirmadienį paskelbė ir Egidijaus Milešino vadovaujama Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga. Ji taip pat neatmeta galimybės streikuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

minde

kuom palaikysi komentarais .prie kompiuyterio tokie visi pal;aikytojai.

Šaunuoliai

Parodykit, kaip reikia kovoti už savo teises, kiek galėsim, palaikysim

SUSIJUSIOS NAUJIENOS