Profsąjungos rengia simbolinę akciją prieš ŽŪM perkėlimą į Kauną | Diena.lt

PROFSĄJUNGOS RENGIA SIMBOLINĘ AKCIJĄ PRIEŠ ŽŪM PERKĖLIMĄ Į KAUNĄ

  • 12

Trys darbuotojų profsąjungos antradienį rengia simbolinį žygį – protestą prieš Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) perkėlimą į Kauną.

„Norime atkreipti dėmesį į „veidrodinę“ ministeriją, kuri kuriama Kaune. Mūsų manymu, šitas projektas yra kreivas-šleivas (...) Negalima finansuoti tokių pseudoprojektų ūkininkų pinigais“, – BNS sakė Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) darbuotojų profsąjungos pirmininkas Audrius Gelžinis.

ŽŪM, NŽT ir Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) darbuotojų profsąjungų nariai antradienį vyksta į Kauną, iš kur parsiveš kreivų veidrodžių ir su jais žygiuos trečiadienį bendrose profsąjungų eitynėse Vilniuje, nuo Seimo rūmų iki Vyriausybės.

Mūsų manymu, šitas projektas yra kreivas-šleivas. Negalima finansuoti tokių pseudoprojektų ūkininkų pinigais.

„Rytoj vykstam į Kauną, iš Kauno paimsime kreivus veidrodžius ir juos gabensime į Vilnių etapais, truputį pavažiuodami, truputį paeidami“, – sakė A. Gelžinis.

Ministras Giedrius Surplys yra sakęs, kad persikėlus į Kauną, reikės mažesnių patalpų, dėl ko kasmet bus sutaupoma po 200 tūkst. eurų.

Balandžio pradžioje Kaune atidaryta „veidrodinė“ ŽŪM. Planuojama, kad galutinai Kaune ministerija įsikurtų 2020-ųjų pirmąjį ketvirtį. Perkėlus ministeriją, vėliau bus sprendžiama, ar perkelti ir NMA bei NŽT.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Valstietis

Tai ką,,, tokių specialistų" Kaune nėra? Darbo biržoj pasidomėkit.

Neprotingas

Renginys - ministerijai jau seniai turi būti Kaune!!! Čia ir mokslo įstaiga, ir visi keliai. Veda į Kauną

marjanpolietis

labai gaila siltu vietu sostineje , kaunui leiskit pasidziaukti jau taip vilniuje viko prikista ,duokit ir kitiems miestams
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS