Projektas „Vaikų svajonės“ išpildė 7 tūkstančių vaikų norus | Diena.lt

PROJEKTAS „VAIKŲ SVAJONĖS“ IŠPILDĖ 7 TŪKSTANČIŲ VAIKŲ NORUS

  • 0

Rekordiniu įgyvendintų svajonių skaičiumi baigėsi ketvirtą kartą organizuotas socialinis projektas „Vaikų svajonės“. Jo metu geros valios žmonės išpildė 7 143 sudėtingomis socialinėmis sąlygomis augančių vaikų svajones, kurių vertė siekia apie 730 tūkst. litų. Tai yra visų projekto gyvavimo metų rekordas, viršijęs optimistiškiausius projekto iniciatorių planus ir lūkesčius. 

„Užsibrėžtas tikslas šįkart buvo įgyvendinti trečdaliu daugiau svajonių negu praėjusiais metais, tačiau jis viršytas su kaupu – išpildyta net trimis tūkstančiais svajonių daugiau negu praėjusiais metais“, – sako vienas iš projekto iniciatorių Julius Gregorauskas.

„Šiuo projektu siekiame paskatinti žmones dovanoti džiaugsmą ne tik artimiesiems, bet ir tiems, kurie nuoširdžiai tiki Kalėdų stebuklu, tačiau jų tėveliai ne visada pajėgūs šį stebuklą sukurti. Žmonių, tiek gyvenančų Lietuvoje, tiek užsienio lietuvių, gerumas išties stebinantis. Viso projekto metu jautėme didžiulį susidomėjimą ir palaikymą, kurį, be abejo, atspindi ir projekto rezultatai. Turėsime atsakingai apsvarstyti, kokius stebuklus su geraširdžių žmonių pagalba, galime sukurti kitais metais. Tačiau akivaizdu, kad geradarių, kuriems visus rūpesčius atperka nuoširdi vaiko šypsena, mūsų krašte neįsivaizduojamai daug“, – sako projekto iniciatorius Andrius Čepkus.

Šįkart „Vaikų svajonės“ ne tik pasižymėjo rekordiniu įgyvendintų svajonių skaičiumi, bet ir prie projekto prisijungusių savivaldybių gausa. Iš viso projekto svetainėje buvo talpinamos vaikų svajonės iš 42 Lietuvos savivaldybių – tai yra daugiau negu pusės Lietuvoje sudėtingomis socialinėmis sąlygomis augančių vaikų svajonių. Taip pat prie vaikų svajonių įgyvendinimo savanoriškai ir neatlygintinai prisidėjo daugiau negu 100 savanorių, daugiau negu 300 socialinių darbuotojų ir 24 socialiai atsakingos verslo įmonės. Sudėtingomis socialinėmis sąlygomis gyvenančių vaikų svajones pildė LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Generealinis Policijos komisaras Saulius Skvernelis, kiti aukšti valstybės pareigūnai, visuomenės veikėjai ir sportininkai. Trumpam kalėdiniais nykštukais, pakuojančiais vaikų kalėdines dovanėles, virto ir žinomi žmonės aktoriai Eimutis Kvosčiauskas ir Kristijonas Bartoševičius (žinomas kaip Saulius Poška), plaukų stilistas Valerijus Gigevičius, šokėjas Šarūnas Kirdeikis ir Gabrielė Martirosionaitė.

Daugiausiai svajonių įgyvendinta Vilniuje (647), Vilkaviškyje (446), Vilniaus rajone (445), Panevėžio rajone (376) ir Raseiniuose (369).

Išsirinktą vaiko svajonę buvo galima įgyvendinti 3 būdais: dovaną įteikti asmeniškai, nusiųsti konkrečiu vaiku besirūpinančiam socialinės paramos centrui, kad jo darbuotojai perduotų dovaną vaikiukui. Pastarajam variantui palengvinti prekybos centre „Ozas“ buvo pastatytas specialus „Vaikų svajonių namelis“, į kurį buvo atnešta 1 543 dovanos ir kurias po visą Lietuvą išvežiojo kurjerių įmonė „DPD Lietuva“. Trečia galimybė įgyvendinti pasirinkta vaiko svajonę buvo pervesti reikiamą sumą dovanai pirkti į konkrečiu vaiku besirūpinančio socialinės paramos centro sąskaitą. Šia galimybe dažniausiai pasinaudodavo užsienyje gyvenantys lietuviai ar žmonės.

„Vaikų svajonės“ – tai savanoriška iniciatyva, kuria siekiama išpildyti kuo daugiau sudėtingomis socialinėmis sąlygomis augančių vaikų svajonių. Projekto svetainėje www.vaikusvajones.lt talpintos 2-14 m. amžiaus mažųjų svajonės, kurias buvo galima pildyti nuo 2013 m. spalio 15 d. iki 2014 m. sausio 1 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS