Prokuratūra įpareigojo Aplinkos ministeriją pakeisti dalį želdynų reguliavimo | Diena.lt

PROKURATŪRA ĮPAREIGOJO APLINKOS MINISTERIJĄ PAKEISTI DALĮ ŽELDYNŲ REGULIAVIMO

  • 5

Generalinė prokuratūra antradienį įpareigojo Aplinkos ministeriją spręsti dėl priemonių, kuriomis būtų pašalinti viešųjų želdynų plotų normų pažeidimai.

„Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokuroras, savo iniciatyva pradėjęs tyrimą, konstatavo, jog tyrimo metu nustatytos aplinkybės kelia pagrįstas abejones dėl Aplinkos apsaugos ministro gegužės 27 dienos įsakymu patvirtinto viešųjų atskirųjų želdynų plotų normų ir priklausomųjų želdynų plotų normų apskaičiavimo tvarkos aprašo dalies nuostatų teisėtumo ir pagrįstumo“, – nurodoma prokuratūros pranešime.

Šiuo sprendimu Aplinkos ministerija yra įpareigota per 20 darbo dienų informuoti prokurorus apie priimtą sprendimą ir pateikti informaciją apie jo vykdymo rezultatus.

Prokuratūros tyrimas buvo pradėtas rugpjūtį, viešojoje erdvėje pasirodžius informacijai apie pakeistą želdynų apskaičiavimo tvarką.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) yra nurodžiusi, jog pakeitimas leistų sumažinti želdynų plotus, o tai būtų naudinga tik siauroms interesų grupėms.

STT nuomone, reglamentavime gali būti korupcinių rizikų, be to, abejojama, ar užtikrinami visuomenės interesai apželdinant miestų, miestelių ir kurortų teritorijas.

Ministras Simonas Gentvilas yra teigęs, jog želdynų plotai nemažės, o nauja tvarka želdynų tankio skaičiavimas pakeičiamas iš miesto lygmens į kvartalų ir dėl to visuomenės gyvenimo kokybė nenukentės.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Greičiau vyt lauk tokius ministrus

Ir visus valdininkus ir kaip dar išrenka tokius žmones visai akli

Tai tikrai

O kas darosi Dzūkijoje visur Dzūkijos nacionalinis parkas o jau kirtimai pjovimai tiesiog nesibaigė visur tik ardoma gadinama visą miško paklotę suardyta baisu

Iš Žaliosios girios

Lietuvoje naikinami miškai. Ką ten miškai... Naikinami nacionaliniai parkai, draustiniai kertami plynėmis. Važiuojant per Žaliąją keliu Panevėžys - Stumbriškis lenta skelbia: Žaliosios botaninis-zoologinis draustinis, o šalia vieni kelmai. Naikinama ir Labanoro giria, ir Punios miškai. Žmonės susikibę rankomis gynė Šimonių girią. Suomija, Švedija turi daugiau miškų, bet medieną perka iš kitų šalių. Miškas auga, bręsta 100 metų. Ponai ministrai dėl biudžeto negaili Lietuvos miškų. Pasigailėkite mūsų anūkų ir proanūkių. Juk naikinant augimvietes, nyksta ne tik augmenija, bet ir gyvūnai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS