Prokuratūra pradėjo tyrimą dėl Kaišiadorių rajono savivaldybės stogo rekonstrukcijos | Diena.lt

PROKURATŪRA PRADĖJO TYRIMĄ DĖL KAIŠIADORIŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS STOGO REKONSTRUKCIJOS

  • 0

Kauno apygardos prokuratūra pradėjo tyrimą, kad įvertintų, ar Kaišiadorių rajono savivaldybės administracijos pastato stogo įteisinimo procedūros vykdomos nepažeidžiant viešojo intereso.

Kaip trečiadienį pranešė prokuratūra, tyrimas pradėtas šią savaitę žiniasklaidoje pasirodžius informacijai, kad prieš du dešimtmečius atlikus Kaišiadorių rajono savivaldybės pastato stogo rekonstrukciją, jis, kaip pastato dalis, nebuvo įregistruotas Nekilnojamojo turto registre, nors tai buvo privaloma padaryti. Neįregistruoto naujai pastatyto arba rekonstruoto statinio naudoti negalima.

Kaip LRT radijui sakė Kaišiadorių savivaldybės Ūkio plėtros ir statybos skyriaus vedėjas Rimantas Želvys, stogas buvo remontuotas 2001 metais, o ši situacija paaiškėjo savivaldybei atliekant kapitalinį remontą.

Specialisto teigimu, stogas buvo rekonstruotas laikantis visų reikalavimų, tačiau savivaldybė stogo įteisinti negali, nes neranda stogo įrengimo dokumentų. Neaptiktas ir leidimas tokiems statybos darbams.

Prašydama padėti įteisinti stogą, savivaldybė kreipėsi į Statybos inspekciją, tačiau ši duomenų bei įrašų registro žurnaluose apie stogo statybas leidžiantį dokumentą taip pat nerado.

Kaip skelbia LRT radijas, Statybos inspekcija nelegalios statybos atvejo nefiksavo, nes savivaldybė pateikė išlikusį stogo rekonstrukcijos projektą.

Juridiniam faktui nustatyti savivaldybės administracija kreipėsi į teismą, tačiau šis prašymą atmetė. Teismo sprendimo valdininkai nusprendė neskųsti ir atsižvelgdama į būsimą sprendimą modernizuoti administracijos pastatą šiuos darbus, kurie buvo atlikti 2020 metas, įtraukė į būsimo modernizavimo techninio projekto sudėtį.

Būsimai pastato rekonstrukcijai, kurios metu tikimasi įteisinti ir stogą, ketinama skirti kiek daugiau kaip vieną milijoną eurų. Planuojama keisti langus, apšiltinti sienas, tačiau stogo remontuoti nebeketinama. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS