Prokuratūra pradėjo viešojo intereso gynimo tyrimą dėl želdynų plotų | Diena.lt

PROKURATŪRA PRADĖJO VIEŠOJO INTERESO GYNIMO TYRIMĄ DĖL ŽELDYNŲ PLOTŲ

  • 6

Prokuratūra pradėjo viešojo intereso gynimo tyrimą dėl aplinkos ministro Simono Gentvilo įsakymo, kuriuo keičiama viešųjų želdynų plotų normų apskaičiavimo tvarka.

Tyrimu bus siekiama išsiaiškinti, ar įsakymu patvirtintos viešųjų želdynų plotų normų apskaičiavimo tvarkos nuostatos nepažeidžia Lietuvos teisės aktuose įtvirtintų želdinių apsaugos, priežiūros ir tvarkymo principų bei su tuo susijusių viešųjų interesų, ketvirtadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Anot pranešimo, tyrimas pradėtas viešojoje erdvėje, naujienų portale „Delfi“ pasirodžius informacijai apie pakeistą želdynų apskaičiavimo tvarką.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) trečiadienį skelbė, kad pakeitimas leistų sumažinti želdynų plotus, o tai būtų naudinga tik siauroms interesų grupėms. STT nuomone, reglamentavime gali būti korupcinių rizikų, be to, abejojama, ar užtikrinami visuomenės interesai apželdinant miestų, miestelių ir kurortų teritorijas.

Tarnybos vertinimu, pagal naują tvarką bus sudaromos sąlygos vystyti naujus gyvenamuosius kvartalus ir pramoninės paskirties teritorijas išvengiant prievolės įrengti visuomenės poreikiams naujus viešuosius atskiruosius želdynus. Tuo metu minimalių plotų normos gali būti užtikrinamos jau esamų želdynų ir miškų sąskaita.

Tuo metu S. Gentvilas BNS komentavo, kad želdynų plotai nemažės, o nauja tvarka želdynų tankio skaičiavimas pakeičiamas iš miesto lygmens į kvartalų ir dėl to visuomenės gyvenimo kokybė nenukentės.

Jis taip pat kalbėjo, kad anksčiau galiojusi tvarka nebuvo veiksminga, dėl jos buvo galima išvengti želdynų įrengimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Startuolis pagal gentvilus

Mažas, suktas, net magistrus kelis ES universitetuose baigęs, kol tėvas ES plušėjo tik penktadieniais. O misija vaikio tik viena- griebti, griebti, griebti..

labai smagu,

kad visa audringa veikla (stt, prokurorų) baigsis kaip visuomet: dyyyydeliu smirdančiu nuliu.

sako, kad obuolysa nuo obels netoli rieda

bet šitas jaunasis plikis gerokai aplenkė senąjį plikį, senasis tik šventosios uostą iškasė, o jaunasis mus visus užkas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS