Pusė skundų žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybai – dėl informacijos internete | Diena.lt

PUSĖ SKUNDŲ ŽURNALISTŲ ETIKOS INSPEKTORIAUS TARNYBAI – DĖL INFORMACIJOS INTERNETE

Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba pernai pusę skundų - 112 iš 234 arba 48 proc. - gavo dėl internete paskelbtos informacijos, 25 proc. skundų buvo pripažinti nepagrįstais.

Tarnybos veiklos ataskaitoje šalia tradicinių visuomenės informavimo priemonių rūšių išskiriami ir socialiniai tinklai – skundai dėl juose paskelbtos informacijos pernai sudarė 5 proc. arba 11 iš 234.

Ataskaitoje pažymima, kad socialiniai tikslai, pvz., "Facebook", tiek turinio, tiek formos aspektu nėra tradicinė visuomenės informavimo priemonė, tačiau įvertinus informacinių technologijų plėtrą, „konstatuotina, kad pagal informacijos viešumą, sklaidą, prieinamumą, veiklos metodus ir galimybę kontroliuoti informaciją, socialinio tinklo paskyra atitinka informacinės visuomenės informavimo priemonės kriterijus“.

Kaip teigiamam ataskaitoje, todėl paskyros valdytojo, kuris taip pat yra viešosios informacijos rengėjas ir skleidėjas, veiklai tam tikra apimtimi yra taikomos Visuomenės informavimo įstatymo nuostatos, nes priešingu atveju susidaro prielaidos situacijoms, kai visuomenė nebus apsaugota nuo įstatymais skleisti draudžiamos informacijos.

Tarnybai buvo skųstasi dėl privatumo, garbės ir orumo pažeidimų, kitų Visuomenės informavimo įstatymo pažeidimų. Garbės ir orumo pažeidimų pernai nustatyta 17, privatumo - 19, kitų pažeidimų - 105.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS