R. Karoblis: Baltarusijos valdžios pareiškimai – bandymas ieškoti kaltų | Diena.lt

R. KAROBLIS: BALTARUSIJOS VALDŽIOS PAREIŠKIMAI – BANDYMAS IEŠKOTI KALTŲ

Lietuvos krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis sako, kad Baltarusijos valdžios pareiškimai apie kaimyninių šalių keliamą grėsmę yra nepagrįsti ir tėra bandymas ieškoti kaltųjų, teisinant savo veiksmus.

Ministras BNS sakė, kad Lietuva atidžiai stebės, kokie veiksmai seks po prezidento Aliaksandro Lukašenkos pareiškimo apie karinių dalinių perkėlimą arčiau Lietuvos ir Lenkijos sienų.

„Krizė Baltarusijoje yra politinė, ir bet kokie Baltarusijos valdžios pareiškimai apie užsienio šalių kišimąsi ar jų keliamą grėsmę tėra bandymas ieškoti kaltų ir pateisinti savo veiksmus Baltarusijos žmonių ir tarptautinės bendruomenės akyse“, – BNS sekmadienį sakė ministras.

„Dėl papildomų Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų dalinių perkėlimo į Gardiną kol kas išgirdome tik pareiškimą; atidžiai stebėsime, kokie bus veiksmai“, – teigė jis.

R. Karoblis pabrėžė, kad „Lietuva jau šešiolika metų yra NATO narė, tarptautinės pratybos mūsų teritorijoje vyksta daugelį metų, šiemet jos taip pat vyksta įprastu suplanuotu režimu“.

„Visos pratybos ir bet koks užsienio pajėgų dislokavimas Lietuvoje yra atgrasymo ir gynybos tikslais. Lietuva Baltarusijai karinių grėsmių nekelia“, – teigė ministras.

Baltarusijoje tęsiantis masiniams protestams prieš rinkimų klastojimą ir policijos smurtą, A. Lukašenka šeštadienį pareiškė, kad jame kelia nerimą NATO karinės pratybos Lietuvos ir Lenkijoje. Jis pranešė, kad nurodė perkelti oro desantininkų brigadą iš Vitebsko į Gardiną.

Baltarusijos opozicija sostinėje Minske sekmadienį rengia didžiulę demonstraciją prieš A. Lukašenkos valdymą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Tai ne.

Loja Kamsorgas su daukantynės Kenu per visą pasaulį, kišasi ne į savo reikalus ir ką, galvoji kad sausi iš balos išlipsim?

Anonimui Pydarui

Ministras dar turi ausinių šaukštu

dar

tik taves ir betruko kaip atpirkymo ozio juk 1 jau turime bet ji setonas saugo nuo nuodemiu tai nejeskok ju o tarnauk tautai nes mes lietuviai jokiam euroturgeliui nepriklausom o kas pasirase globalistam varo pas juos nes pagal konstituci/ja jokios svetymos kariuomenes neprivaletu buti nes ne gaubicos sprendzia taika o zmoni/u samone o jei nera jos tai sis menkavertis protelis prives prie bedugnes tai nelisk i kara karobli nes gausis kablys ant kurio niekas nenores kabet ?...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS