R. Liubajevas: pasienyje vyksta judėjimas, migrantai gali būti vežami sunkvežimiais | Diena.lt

R. LIUBAJEVAS: PASIENYJE VYKSTA JUDĖJIMAS, MIGRANTAI GALI BŪTI VEŽAMI SUNKVEŽIMIAIS

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Rustamas Liubajevas sako, kad pareigūnai stebi neteisėtų migrantų judėjimą prie Lietuvos sienos, jie gali būti vežami sunkvežimiais.

„Judėjimas prie valstybės sienos vyksta. Net ir čia būdami mūsų pareigūnai girdi sunkiosios technikos garsus Baltarusijos teritorijoje, kas gali reikšti, kad sunkvežimiai važiuoja galimai su neteisėtais migrantais“, – žurnalistams Kapčiamiesčio pasienio užkardoje trečiadienį sakė R. Liubajevas.

„Faktas yra tas, kad neteisėti migrantai tikrai gabenami Baltarusijos teisėsaugos institucijų atstovų ir jie stumiami į Lietuvos teritoriją“, – pridūrė jis.

Taip pasieniečių vadovas kalbėjo pirmąją dieną po to, kai įsigaliojo nepaprastoji padėtis pasienyje su Baltarusija.

Mūsų pareigūnai girdi sunkiosios technikos garsus Baltarusijos teritorijoje, kas gali reikšti, kad sunkvežimiai važiuoja galimai su neteisėtais migrantais.

„Nuo vidurnakčio, kai įsigaliojo nepaprastoji padėtis, situacija pasienio ruože ir penkių kilometrų ruože nuo pasienio ruožo ribos buvo labai rami, nebuvo nė vieno bandymo neteisėtai atvykti į Lietuvą, kas visada mane, kaip VSAT vadą, neramina. Pirma dešimties asmenų grupė buvo sulaikyta prieš valandą“, – teigė R. Liubajevas.

Jo teigimu, Baltarusijos pusėje didelių migrantų grupių nepastebėta.

„Per naktį nepastebėta labai didelių grupių, buvo matomos trys migrantų grupės mūsų užkardų ruožuose: iki dešimties asmenų dvi grupės ir apie 30 asmenų grupė taip pat buvo prie sienos Baltarusijos teritorijoje. Jie nebandė neteisėtai patekti į Lietuvą“, – kalbėjo R. Liubajevas.

Nepaprastoji padėtis pasienyje su Baltarusija įvesta baiminantis naujo neteisėtų migrantų antplūdžio.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

mikis

Na bet kodel nesusodinus i autobusus ir tiesiai i vokietija poas merkel shliuha, tegul turisi.

CHuiZ

Staiga visoje Baltarusijoje sugedo telefonai nes prieš sodinant tokia migrantu mase i sukvežemius juos reikia kažkur sukoncentruoti) Kur žvalgyba kur palydovai kur:)?

to lieka

skiepai užtrolino komentarus, juodas humaras
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS