R. Mockevičius paskirtas Vadovybės apsaugos tarnybos direktoriumi | Diena.lt

R. MOCKEVIČIUS PASKIRTAS VADOVYBĖS APSAUGOS TARNYBOS DIREKTORIUMI

Vadovybės apsaugos departamentą pertvarkius į Vadovybės apsaugos tarnybą, jos vadovu paskirtas ligšiolinis direktorius Rymantas Mockevičius.

Vyriausybės ketvirtadienį priimtas nutarimas numato, kad R. Mockevičius į šias pareigas penkerių metų kadencijai paskiriamas nuo penktadienio.

„Yra departamento direktorius, šiuo metu laikinai vadovaujantis tarnybai, yra siūlymas paskirti Vadovybės apsaugos tarnybos direktoriumi, kaip numato naujasis įstatymas. Turime atlikti privalomas procedūras“, – sakė klausimą pristatęs premjeras Saulius Skvernelis.

Taip pat Vyriausybė paskyrė R. Mockevičiaus pavaduotojus – Paulių Nemirą ir Valentiną Mackevičių. Jie irgi pradeda eiti pareigas nuo penktadienio, pranešė Vidaus reikalų ministerija.

„Direktorius ir jo pavaduotojai jau ilgus metus dirba Vadovybės apsaugos departamente, todėl puikiai išmano darbo specifiką ir poreikius. Nuo liepos pradžios ši tarnyba tapo savarankiška institucija, tad brėžiami nauji tikslai ir užduotys, kurias turės įgyvendinti paskirta  tarnybos vadovybė“, – sako vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Kaip nurodoma pranešime, R. Mockevičius VAD direktoriumi dirba nuo 2013 metų, departamente jis tarnybą pradėjo dar 1991 metais. Jo pavaduotojas P. Nemira Vadovybės apsaugos departamente dirba nuo 1997 metų, 2013 metais jis paskirtas direktoriaus pavaduotoju. V. Mackevičius 1990 metais pradėjo dirbti Aukščiausiosios tarybos Apsaugos skyriuje (vėliau Vadovybės apsaugos departamente), nuo 2015 metų paskirtas direktoriaus pavaduotoju.

Seimas gegužę priėmė įstatymą, kuriuo pertvarkė už aukščiausių šalies pareigūnų apsaugą atsakingą Vadovybės apsaugos departamentą į tarnybą.

Anksčiau Vidaus reikalų ministerijai pavaldus departamentas tapo tarnyba, pavaldžia Vyriausybei.

Jos direktorių penkerių metų kadencijai į pareigas skirs ir iš jų atleis Vyriausybė. Anksčiau direktoriaus kandidatūrą parinkdavo ir teikdavo Vyriausybei vidaus reikalų ministras.

Vadovybės apsaugos tarnybos pareigūnai saugo prezidentą, Seimo pirmininką, premjerą, užsienio svečius ir kitus asmenis.

Vadovybės apsaugos tarnybos saugomais objektai yra Seimo, Vyriausybės pastatai ir jų teritorija, prezidento rezidencija su teritorija, saugomų asmenų rezidencijų kompleksas, gyvenamosios, darbo ir kitos vietos, kuriose lankosi saugomi asmenys, kt.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS