R. Morkūnaitė-Mikulėnienė: Vyriausybėje vykęs susitikimas dėl švietimo susitarimo buvo konstruktyvus | Diena.lt

R. MORKŪNAITĖ-MIKULĖNIENĖ: VYRIAUSYBĖJE VYKĘS SUSITIKIMAS DĖL ŠVIETIMO SUSITARIMO BUVO KONSTRUKTYVUS

Vyriausybėje penktadienį surengtas susitikimas su politinių partijų atstovais, kuriame buvo aptartas Nacionalinio susitarimo dėl švietimo rengimas.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė teigia, kad susitikimas buvo konstruktyvus ir nuteikė pozityviai. Politikės teigimu susitikimo metu buvo aptarti techniniai darbo organizavimo procesai, buvo išreikštas lūkestis, kad susitarimo projektas būtų rengiamas Seime.

„Prasidėjo šiandieną diskusijos, mane tai pozityviai nuteikia, nes tikrai konstruktyviai ir aiškiai pasikeitėme nuomonėmis. Pirmiausiai aptarėme, kaip techniškai organizuojame darbą, kad tai nėra tik partijų darbas, bet yra ir įtraukiant Lietuvos savivaldybių asociaciją, ir Lietuvos švietimo tarybą, matyt, eigoje ir kitus ekspertus bei žmones, kurie dirba švietimo lauke“, – Eltai penktadienį teigė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

TS-LKD frakcijos seniūnė teigė, kad Vyriausybėje vykusio susitikimo metu taip pat buvo aptarta dokumento teisinė forma, buvo keltas ir diskusijos moderatoriaus klausimas.

„Visi sutarėme, kad dokumentas turi būti kiek įmanoma glaustesnės apimties. Vis tiek visos partijos pateiks savo pasiūlymus ir tada, matyt, žiūrėsime, kur labiausiai sutinka požiūriai. Man, atrodo, kad sunkiausia bus nuspręsti, kaip išdėlioti dalykus pagal svorį, kad tai būtų galbūt ir sisteminiai pokyčiai, jeigu jų reikia, kad tai būtų vienas kito verti pasiūlymai“, – atkreipė dėmesį politikė.

R. Morkūnaitė-Mikulėnienė teigė, kad susitikimo metu buvo labiau linkstama prie pasiūlymo dokumento projektą rengti Seime.

„Turbūt priklausys ir nuo to, kas imsis moderuoti. Lyg ir labiau yra lūkestis, kad tai būtų daroma Seime, parlamente, jeigu tai bus pasirašoma, balsuojama parlamente, nutarimo forma“, – teigė ji.

TS-LKD seniūnė apibendrindama akcentavo, kad Vyriausybėje vykęs susitikimas nuteikė optimistiškai, politikė mano, kad su kitomis parlamentinėmis partijomis pavyks sutarti.

„Buvo labai konstruktyvus susitikimas. Aš manau, kad bus įmanoma surasti tam tikrus taškus, kurie yra jungiantys. Kiek jie turės poveikio sisteminiams pokyčiams, tai turbūt kitas klausimas, bet, aš manau, kad visų lūkestis toks yra. Yra, aišku, skirtumų, bet bendrai nusiteikimas yra konstruktyvus ir, manau, kad jis bus rezultatyvus“, – teigė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Tuo tarpu  Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis penktadienio rytą teigė skeptiškai vertinantis galimybę, kad partijų susitarimo dėl švietimo projektas bus pasirašytas. „Valstiečių“ lyderis teigė, kad diskusijose dėl susitarimo projekto LVŽS atstovai dalyvaus, tačiau jis atkreipia dėmesį, kad valdančiosios koalicijos ir jo vadovaujamos partijos pozicijos kai kuriais švietimo klausimais yra pernelyg skirtingos.

ELTA primena, kad buvęs ministras pirmininkas Saulius Skvernelis praėjusių metų pradžioje išsiuntė kvietimą Seime atstovaujamų partijų lyderiams visiems kartu aptarti politinių partijų susitarimo dėl Lietuvos švietimo turinį. Visgi opozicija turėjo nemažai kritikos Vyriausybėje rengtam dokumentui, todėl nusprendė Seime inicijuoti atskirą partijų susitarimo dėl švietimo projekto rengimą.

Galiausiai švietimo susitarimo projektas iš politinės darbotvarkės dingo, o tuometinis švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius pripažino negalįs pasakyti, kiek ši iniciatyva buvo sėkminga ir ar padėjo partijoms susitarti strateginiais švietimo klausimais. A. Monkevičiaus nuomone, ieškant konsensuso pritrūko pačių partijų politinių lyderių didesnės iniciatyvos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS