R. Požėla: tiriant galimą seksualinę prievartą prieš pareigūnę kalbama ne apie 2023 metus | Diena.lt

R. POŽĖLA: TIRIANT GALIMĄ SEKSUALINĘ PRIEVARTĄ PRIEŠ PAREIGŪNĘ KALBAMA NE APIE 2023 METUS

Ikiteisminis tyrimas dėl galimos seksualinės prievartos prieš policijos pareigūnę vyksta ne dėl šiemet nutikusio įvykio, teigia policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

„Tikrai kalbama ne apie 2023 metų galimą kokį nors nusikaltimą“, – penktadienį Kaune žurnalistams sakė jis.

Policijos vadovas dar kartą paneigė Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio feisbuke paskelbtą informaciją apie galimai policijos mokymų metu išprievartautą pareigūnę.

R. Žemaitaitis „Facebook“ rašė, jog Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Arūnas Maskoliūnas bei jo pavaduotojas Saulius Briginas galėjo vykti pas nukentėjusią pareigūnę ir siūlyti jai finansinę paramą ar paaukštinimą, kad ši nerašytų pareiškimo, bei teigia, jog „įrašuose tai užfiksuota“.

„Tai, kas buvo aprašyta vieno Seimo nario poste, neturi nieko bendro su realybe, tačiau šiuo metu tyrimas atliekamas dėl kitu laiku ir kitomis aplinkybėmis galimai įvykdytos nusikalstamos veikos. Šį tyrimą šiuo metu vykdo jungtinė Generalinės prokuratūros ir Policijos departamento Imuniteto valdybos pareigūnų grupė“, – sakė R. Požėla.

Rugpjūčio 31 dieną Generalinė prokuratūra pranešė, kad aiškindamasi informaciją dėl galimos seksualinės prievartos prieš policijos pareigūnę vasarą vykusiuose policijos mokymuose, ji pradėjo ikiteisminį tyrimą, nes gavo duomenų apie kitomis aplinkybėmis galimai padarytą nusikalstamą veiką.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Tai,

sprendziant is pavadinimo,prievarta jau galima? Cia tik policijoje,ar visus taip pagerbs?

Anonimas

APIE JURBARKO NUSIKALTELI JAU TYLA???

senis

bet neatsižada kad to nebuvo o kalba tik apie 2023 metus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS