R. Šadžius pareikalavo paaiškinti, kodėl atleista V. Vildžiūnaitė | Diena.lt

R. ŠADŽIUS PAREIKALAVO PAAIŠKINTI, KODĖL ATLEISTA V. VILDŽIŪNAITĖ

Finansų ministras Rimantas Šadžius pareikalavo išsamios informacijos apie Valstybinės mokesčių inspekcijos viršininko pavaduotojos Vilmos Vildžiūnaitės atleidimą.

„Man reikia objektyvios informacijos, tokie klausimai nebūna paprasti, todėl noriu atsargiai vertinti situaciją“,- BNS sakė finansų ministras.

Anot ministerijos pranešimo, R.Šadžiui buvo netikėtas jos atleidimas ir informavimas apie jau įvykusį faktą. Pasak jo, nepriimtina, kad pavaduotoją iš pareigų skubotai, paskutinėmis savo darbo dienomis atleido VMI viršininkas Modestas Kaseliauskas, kurio kadencija nepratęsta ir nuo liepos 1-osios jis jau nebedirbs.

R.Šadžius BNS teigė kol kas negalintis atskleisti, kas laikinai vadovaus VMI: „Dar įsakymas nepasirašytas, kai tik bus pasirašytas - informuosime. Tai bus vienas iš pavaduotojų“.

VMI viršininko pavaduotojai yra Artūras Klerauskas, Vytautas Vitkevičius, Dainoras Bradauskas, o vietoj V.Vildžiūnaitės laikinai dirbs VMI Didžiųjų mokesčių mokėtojų stebėsenos ir konsultavimo departamento direktorius Virginijas Narvilas.

VMI pranešė, kad M.Kaseliauskas penktadienį už šiurkštų tarnybinį nusižengimą atleido savo pavaduotoją V.Vildžiūnaitę. Ši BNS teigė, kad sprendimą skųs teismui.

V.Vildžiūnaitė praėjusį penktadienį atleista, nes esą dėl jos kaltės sustabdytas milijoninės vertės konkursas, kuriame dalyvavo valstybei skolinga bendrovė. Tuo tarpu pareigūnė aiškino, kad įmonė tuo pat metu turėjo 78 centų skolą dėl PVM delspinigių ir maždaug 160 litų permoką, tad ji pasirašė raštą, kuriame nurodyta, jog įmonė nėra skolinga.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

miegalius

jau issimiegojo pasiklojes euru ir atsikele valio

SUSIJUSIOS NAUJIENOS