Radijo ir televizijos komisija žada ypatingą dėmesį rodomoms rusiškoms laidoms | Diena.lt

RADIJO IR TELEVIZIJOS KOMISIJA ŽADA YPATINGĄ DĖMESĮ RODOMOMS RUSIŠKOMS LAIDOMS

  • 1

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) sako kreipsianti ypatingą dėmesį į Lietuvoje retransliuojamas Rusijoje rengiamas laidas.

LRTK taip pat siūlo Lietuvos televizijos programų retransliuotojams atsakingiau stebėti savo programų paketų turinį.

Šį pranešimą LRTK išplatino po pirmadienį Rusijos NTV kanalo parodytos laidos, kurioje, pasak komisijos, buvo skelbiama "vienpusiška ir vienašališka informacija apie Lietuvos VSD darbuotojų veiklą".

Kaip antradienį pranešė portalas 15min.lt, pirmadienį per Rusijos NTV (Lietuvoje transliuojamą NTV MIR pavadinimu) kanalą, kuris kontroliuojamas su Kremliumi artimai susijusių žmonių, buvo parodyta laida, kurioje esą buvusi prostitutė kaltina Lietuvos VSD rinkus kompromituojančią informaciją apie Lietuvos vadovus, politikus, valdininkus bei verslininkus. Tiesa, jos žinios – dešimties metų senumo, tačiau VSD kaltinamas ir kitais nusikaltimais, kurie vyko visai neseniai.

VSD vertinimu, ši laida yra informacinio puolimo prieš Lietuvą ir jos institucijas dalis.

"Valstybės saugumo departamentas paprastai nekomentuoja užsienio (ypač Rusijos) žiniasklaidoje pasirodančios informacijos, tačiau tiems, kurie seka pastarųjų savaičių įvykius, akivaizdu, kad Rusijos televizijos laida tėra prieš Lietuvą ir jos institucijas vykdomo informacinio puolimo sudėtinė dalis. Šiuo atveju rusų sukurtoje laidoje atvirai raginama tirti "nusikalstamą" VSD veiklą", – teigiame VSD komentare 15min.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

reikia

atkreipti dėmesį į netikėtai gausiai transliuojamus rusiškus filmus, lyg nebūtų ko rodyti. Pvz., tie 17 pavasario akimirkų jau užgraužia (žinoma, galima ir nežiūrėti), bet nereikia skiepyti, kad ruskiai tai jau gudročiai, o tie vokiečiai - kvaili. Iš esmės viskas yra atvirkščiai. Bet noriu pastebėti, kad mūsų TV ekranus tiesiog užplūdo rusiški "šedevrai".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS