Ragina Vyriausybę pradėti derybas dėl naujos bausmių vykdymo sistemos šakos kolektyvinės sutarties | Diena.lt

RAGINA VYRIAUSYBĘ PRADĖTI DERYBAS DĖL NAUJOS BAUSMIŲ VYKDYMO SISTEMOS ŠAKOS KOLEKTYVINĖS SUTARTIES

  • 2

Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacija (LTPF) kreipėsi į Vyriausybę, Teisingumo ministeriją ir Kalėjimų tarnybą su raginimu pradėti derybas dėl naujos bausmių vykdymo sistemos šakos kolektyvinės sutarties.

Pasak LTPF pirmininkės Loretos Soščekienės, tokia sutartis būtina, nes ji ne tik įtvirtina darbdavio ir profesinių sąjungų santykius, bet ir leidžia tartis dėl pareigūnų ir darbuotojų darbo užmokesčio sistemos, darbo ir poilsio laiko ir kitų socialinių bei ekonominių sąlygų.

„Atsižvelgdama į besibaigiantį esamos sutarties galiojimo terminą ir vertindama tai, kad 2024 m. sausio 1 d. įsigaliojo naujos redakcijos Vidaus tarnybos statutas, priimti pareigūnams aktualių teisės normų pakeitimai, įvyko pokyčiai bausmių vykdymo sistemoje, įskaitant įstaigų struktūrinius pokyčius, Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacija, kartu su vienijamomis Lietuvos ikiteisminio tyrimo įstaigų bei Vilniaus apskrities ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinėmis sąjungomis, kviečia pradėti derybas dėl naujos bausmių vykdymo sistemos šakos kolektyvinės sutarties“, – LTPF pranešime cituojama L. Soščekienė.

ELTA primena, kad pernai įsigaliojo bausmių vykdymo sistemos pertvarka, kurios metu Kalėjimų departamentas oficialiai buvo reorganizuotas į Kalėjimų tarnybą ir visos 8 įkalinimo įstaigos tapo jos padaliniais.

Pertvarka siekta atliepti bausmių vykdymo sistemos personalo lūkesčius, subalansuoti atlyginimų politiką ir personalo darbo krūvius, tai yra numatyti, kad daugiau pajėgumų būtų galima nukreipti tiesioginiam darbui su nuteistaisiais ir suimtaisiais, tam, kad vienas pareigūnas dirbtų ne daugiau kaip su 20 nuteistųjų ir būtų užtikrintas veiksmingesnis įkalinimo įstaigų saugumas, sumažintas smurto prieš save ir kitus atvejų skaičius, subkultūros apraiškos, psichiką veikiančių medžiagų vartojimas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

onanizmas kvadratu ...BLT ..kad galejo isdarkyt

isdarke , dabar smaukosi ir viska su pagrazinimais grazina y senas vezes-sukniso visa nusistovejusia [ patikrinta per amzius ] sistema , naujos nesukure , pasismauke ,paaikciojo isdraske , isdarke ir vel gryzta prie bendru susitarimu ir nauju naujoviu yvedimu , po to vel naikins yvestas naujoves ir kurs kitas naujoves --taip ir smaukosi be pertraukos.

Nu?

Pertvarka siekiama atliepti personalo lūkesčius? Nu nieko sau? O kada atliepsit visuomenės lūkesčius? Kodėl mes turime išlaikyti nusikaltėlius ir jų saugotojus? Kaliniai privalo dirbti ir padengti išlaidas už savo išlaikymą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS