Raseinių meras susitinka su medikais: dalis jų svarsto palikti darbą | Diena.lt

RASEINIŲ MERAS SUSITINKA SU MEDIKAIS: DALIS JŲ SVARSTO PALIKTI DARBĄ

Kilus abejonių dėl Raseinių ligoninės vadovo konkurso, Raseinių meras Arvydas Nekrošius pirmadienį susitinka su medikais, daliai jų dėl esamos situacijos svarstant išeiti iš darbo.

„Pirmadienį 8 valandą planuojam susitikti su medikais, taip pat ligoninės vadovu, ir aptarti susidariusią situaciją bei galimus sprendimo būdus. Su pačiu vadovu kalbėsim, ką jis siūlo, kokias alternatyvas, jei nutiktų, kad medikai išeina. Galbūt reiks kreiptis į ministeriją pagalbos, asocijuotus asmenis, kad padėtų išgyvent“, – BNS sakė meras.

Dalis Raseinių ligoninės medikų pateikė prašymus išeiti iš darbo, kilus abejonių dėl atrankos į ligoninės direktoriaus pareigas skaidrumo. Savo ruožtu sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys praėjusią savaitę paragino stabdyt konkursą.

Savivaldybės meras „valstietis“ A. Nekrošius BNS sakė to daryti neketinantis, bet žadėjo ieškoti sutarimo dėl situacijos.

A. Nekrošius patvirtino, jog šiuo metu prašymus išeiti iš darbo yra pateikę bent septyni Raseinių ligoninės medikai, tačiau situaciją sakė eskaluojant vietos politikus.

„Kadangi rugsėjo mėnesį Raseinių rajone rinkimai į Seimą, šiek tiek ta tema politizuota, politikai ją dabar kaip laivelį jūroje siūbuoja į vieną ar kitą pusę, tačiau nelabai įsiklausoma į medikų pageidavimus. Jie nerimauja, kad laimės vienas ar kitas žmogus, kuris kartu darbuojasi“, – teigė meras.

A. Nekrošius teigė kreipęsis į medikų organizacijas, siūlydamas deleguoti atstovus stebėti konkurso.

Konkursą vadovauti Raseinių ligoninei savivaldybė paskelbė birželį. Meras patvirtino, kad jame dalyvauja penki kandidatai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Xxx

Vieni bando kažką keisti, kiti tiesiog išeina iš sistemos su planu B.

Henrikas

Gerbiu toki komentara. Parase, ka geroka dalis visuomenes galvoja apie medikus. Va todel medikai ir nebeturi motyvacijos del jusu stengtis. Dar kazka reiketu bloga apie juos parasyti .. Na, gal kad medikai tik geria kava ir dziaugiasi pacientu kanciomis? Gal. Kad dar maziau butu tu mediku.

Emigr.

Visi Lietuvoje dirba už gražius ,neuztenka isgyvenimui o medikai nori uždirbti tiek kiek Europos turtingose šalyse.Uztenka juos" glostyti,"galbūt dar baigė mokslus nemokamai,iš valstybės lėšų.Aukokitės gerbiamieji medikai,suprantame jūsų atsakingą darbą ,bet darbai visi reikalingi ir už mažus atlyginimus dauguma Lietuvoje dirba. Arba emigruokite.Yra kitų šalių gerų medikų,kurie galėtų jūs pakeisti.Indijos medikų yra gerų,ukrainos ir taip toliau.Gaila kad savo šalyje nėra galimybių garbingai uždirbti ir garbingai gyventi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS