Raseinių meras: trūksta priemonių COVID-19 tyrimams, stabdome ambulatorines paslaugas | Diena.lt

RASEINIŲ MERAS: TRŪKSTA PRIEMONIŲ COVID-19 TYRIMAMS, STABDOME AMBULATORINES PASLAUGAS

  • 0

Raseinių rajono meras Andrius Bautronis antradienio popietę savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasidalino įrašu, kuriame pranešė, kad trūksta terpių, reikalingų COVID-19 tyrimams, o tai turi įtakos šiame regione teikiamoms paslaugoms.

„COVID-19 situacija Lietuvoje tampa nebevaldoma. Nors viešojoje erdvėje valdžios pareigūnai teigia, kad terpių tyrimams atlikti yra pakankamai, jau kuris laikas mūsų gydymo įstaigos iš laboratorijų gauna atsakymą, kad turite mažinti testavimo apimtis, nes terpių skaičius yra ribotas. Mūsų savivaldybėje esant aukštam sergamumo rodikliui, esame priversti sumažinti tyrimų apimtis. Ką tai reiškia? Taupydami terpes galime atlikti tyrimus tik artimą kontaktą su sergančiuoju turėjusiems asmenims, tačiau ir mūsų turimas rezervas yra baigtinis. Šiai dienai esame pajėgūs atlikti ženkliai mažiau tyrimų ir tai mums neleis matyti realios situacijos ir viruso paplitimo visuomenėje. Ką jau bekalbėti apie besimptomius viruso platintojus, kurie sudaro didelę dalį visuomenėje. Ši situacija verčia mums imtis papildomų priemonių. Nors ir laikinai, tačiau turime stabdyti planinių ambulatorinių paslaugų teikimą, – rašo meras. – Šį kartą negalime prisidengti tuo, kad antroji COVID-19 banga į Lietuvą atėjo netikėtai. Laiko pasiruošti buvo daug. Namų darbai eilinį kartą nepadaryti. Kodėl nebuvo laiku įsigyta tyrimams atlikti reikiamų terpių – klausimas išlieka atviras.  Tik šį kartą šis institucijų neveiksnumas gali turėti skaudžias pasekmes. Labai tikimės ir viliamės, kad artimiausiu metu situacija išsispręs.“

„Facebook“ įrašas.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) antradienį pranešė, kad daugiausia naujų atvejų – 230 – registruota Kauno apskrityje, 226 – Vilniaus, 169 – Klaipėdos, 128 – Šiaulių, 80 – Marijampolės, 56 – Alytaus, 26 – Panevėžio, 24 – Tauragės, 13 – Telšių ir penki – Utenos apskrityse.

Per praėjusią parą Lietuvoje registruoti 996 nauji koronaviruso atvejai, mirė 14 žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS