Raseiniuose atidarytas karo prievolės poskyris | Diena.lt

RASEINIUOSE ATIDARYTAS KARO PRIEVOLĖS POSKYRIS

  • 0

Raseiniuose trečiadienį atidarytas karo prievolės ir komplektavimo poskyris. Naujai įsteigtas kariuomenės komplektavimo padalinys administruos Raseinių rajone gyvenančius karo prievolininkus, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„Šis žingsnis dar labiau skatina kariuomenės ir visuomenės artimesnį bendravimą, suteikia dar didesnes galimybes greičiau ir patogiau gauti informaciją apie tarnybą bei susitvarkyti dokumentus karo prievolininkams“, – teigė poskyrį atidaręs Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos viršininkas Arūnas Balčiūnas.

Šiemetiniai karo prievolininkų surašai bus sudaromi ketvirtadienį Krašto apsaugos ministerijoje. Iš 28 tūkstančiai 19–26 metų jaunuolių pašaukti tarnauti bus beveik 3,9 tūkstančiai karo prievolininkų.

Į šauktinių sąrašus gali patekti ir tie jaunuoliai, kurie iki jų sudarymo bus pateikę prašymus tarnybą atlikti savo noru. Šauktiniai savanoriai turi galimybę pasirinkti tarnybos vietą ir gauti didesnį atlyginimą.

Seimas šauktinių tarnybą atnaujino 2015 metais, reaguodamas į Rusijos veiksmus Ukrainoje ir Baltijos jūros regione.

Krašto apsaugos ministerija teigia, kad visi šauktiniai į kariuomenę iki šiol ateidavo savanoriškai, tačiau prognozuojama, jog šiemet tarp jų bus ir realių karo prievolininkų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS