Rektorių konferencijos vadovu išrinktas J. Augutis | Diena.lt

REKTORIŲ KONFERENCIJOS VADOVU IŠRINKTAS J. AUGUTIS

  • 0

Lietuvos universitetų rektorių konferencijos vadovu penktadienį išrinktas Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) rektorius Juozas Augutis.

„Išrinkome Juozą Augutį – VDU rektorių“, – BNS penktadienį sakė pastaruosius dvejus metus rektorių konferencijos vadovu buvęs Vilniaus Gedimino technikos universiteto rektorius Alfonsas Daniūnas.

Pasak jo, antrajame ture rektoriai vadovą rinko iš dviejų kandidatų – J.Augučio ir prieš A.Daniūną konferencijai vadovavusio Kauno technologijos universiteto rektoriaus Petro Baršausko. J.Augutis rektorių konferencijos prezidentu išrinktas vieno balso persvara.

„Tai patyręs žmogus, daug metų aukštajame moksle, ilgus metus buvo VDU mokslo prorektoriumi. (...) O kaip seksis, matysim“, – kalbėjo A.Daniūnas.

Pats J.Augutis BNS sakė labai nesureikšminantis naujų pareigų, nes rektorių konferencijos prezidento kadencija labai trumpa – trunka vos vienerius metus. Kalbėdamas apie pagrindinius laukiančius darbus, jis minėjo bendradarbiavimą su naująja Vyriausybe, taip pat – pasirengimą naujo Mokslo ir studijų įstatymo įsigaliojimui.

„Sutampa laikas su naujomis programomis ir naujos Vyriausybės programa,tai bus labai svarbu ir universitetams: prisiderinti prie tos programos, pasiūlyti savo įnašą. (...) Darbų yra labai daug: ir normatyvinių dokumentų bazė, keičiasi Mokslo ir studijų įstatymas nuo 2017 metų, tai daugybę poįstatyminių aktų reikia adaptuoti, sukurti“, – kalbėjo J.Augutis.

Pasak rektoriaus, bus svarbu ieškoti būdų gerinti studijų kokybę bei atpiginti universitetų valdymą, tinkamai panaudoti mažėjant studentų nebereikalingu tampantį universitetų turtą.

Dar vienų svarbiu tikslu J.Augutis laiko universitetų tinklo konsolidavimą.

„Tą konsolidavimą universitetų tinklo būtina padaryti – ar tai bus fiziškai universitetų skaičius sumažinamas, ar programų skaičius mažinamas – čia įvairios pasirinktos bus strategijos, bet kad šį procesą mes turime sutvarkyti, tai yra akivaizdu“, – sakė jis.

Lietuvos universitetų rektorių konferencija yra asociacija, kurią sudaro universitetinių aukštųjų mokyklų rektoriai. Jos prezidentas renkamas vienerių metų kadencijai, jis negali šių pareigų eiti daugiau nei dvi kadencijas iš eilės.

Konferencijos tikslai – skatinti Lietuvos mokslo, studijų, kultūros ir ūkio raidą, aukštųjų mokyklų bendradarbiavimą, aukštųjų mokyklų tarpusavio ir tarptautinius ryšius, bendradarbiauti su valdžios ir valdymo bei vietos savivaldos institucijomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS