RRT tyrimo dėl mobiliojo ryšio operatorių nekomentuoja | Diena.lt

RRT TYRIMO DĖL MOBILIOJO RYŠIO OPERATORIŲ NEKOMENTUOJA

  • 0

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) kol kas išsamiau nekomentuoja pradėto rytimo dėl mobiliųjų ryšių operatorių perduodamos informacijos Bendrajam pagalbos centrui. Pasak RRT vadovo Felikso Dobrovolskio, to daryti negalima, kol nėra išvadų.

„Sprendimas yra nepriimtas, vyksta tyrimas, laukiame informacijos raštu. Posėdžio metu uždavėme klausimus žodžiu, posėdis buvo protokoluojamas. Kol tyrimo išvadų neturime, mes nekomentuosime informacijos, kurią gavome tiek posėdžio metu, tiek raštu gausime artimiausiu metu. Dalyvavo visi trys mobilūs operatoriai („Bitė“, „Omnitel“ ir „Tele2“ - BNS), visiems buvo užduoti identiški klausimai“, - po posėdžio žurnalistams sakė F.Dobrovolskis, pranešė LRT radijas.

Pasak jo, tyrimu bandoma išsiaiškinti, ar operatorių įranga atitinka reikalavimus bei kaip jie teikia informaciją BPC.

„Tyrimo esmė yra išsiaiškinti visgi, ar operatoriai laikosi tarpusavio susitarimo su bendruoju pagalbos centru, ar jų įranga atitinka jiems keliamus techninius reikalavimus, taip pat aiškinamės dėl perduodamos informacijos, apie geografinę vietą, kai yra SIM kortelė telefone arba jos nėra“, - teigė RRT vadovas.

Ryšių reguliavimo tarnyba tyrimą atlieka po to, kai praėjusį šeštadienį Bendrajam pagalbos centrui, kurio pagalbos prašė Panevėžio rajone vėliau nužudyta 17-metė, nepavyko nustatyti jos buvimo vietos.

RRT Eletroninių ryšių departamento direktorius Viktoras Syrusas antradienį teigė, kad pirminė tyrimo informacija bus žinoma ir Vidaus reikalų ministerijai pateikta penktadienį. Jo teigimu, kol kas nėra žinoma, kuris iš mobiliojo ryšio operatorių neperdavė svarbios informacijos.

"Omnitel" antradienį pranešė, kad savo lėšomis per tris mėnesius ketina įdiegti sprendimą, kuris BPC perduotų duomenis apie vietą, net jeigu skambinančiojo telefono aparate nėra SIM kortelės.

Kiti mobiliojo ryšio operatoriai - "Tele2" ir "Bitė" teigia, kad BPC naudojama vietos nustatymo paslauga, skambinant iš "Tele2" ir "Bitės" tinklų, veikia, kai telefone nėra SIM kortelės – tokiu atveju vieta nustatoma pagal unikalų telefono IMEI kodą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS