Rugsėjį vyks nacionalinių ir regioninių parkų tvarkymo talka | Diena.lt

RUGSĖJĮ VYKS NACIONALINIŲ IR REGIONINIŲ PARKŲ TVARKYMO TALKA

  • 8

Po mėnesio, rugsėjo viduryje, lietuviai vėl kviečiami į aplinkos tvarkymo talką.

Paprastai pavasariais gyventojus kviečiantys tvarkytis talkos „Darom“ organizatoriai skelbia, kad rugsėjo 15-ąją vyks didžiausia pilietinė akcija žmonijos istorijoje „World Cleanup Day“. Lietuviai tą dieną kviečiami tvarkyti 35 nacionalinius ir regioninius parkus, juose esančias poilsio aikšteles, ežerus ir upes.

„Tai yra pasaulinė iniciatyva, tvarkysis visas pasaulis, dalyvaus per 150 valstybių. Vieną dieną visame pasaulyje bus vykdomos talkos. Lietuvoje ši akcija bus išskirtinė tuo, kad tvarkysime regioninius ir nacionalinius parkus“, – BNS pasakojo organizatorių atstovė Viktorija Dirškaitė.

Anot jos, šiuo metu vyksta norinčiųjų dalyvauti talkoje registravimas. Parkai bus ne tik švarinami, bet ir atnaujinama jų infrastruktūra, pavyzdžiui, suoliukai.

„Kiekvienam parkui reikia ypatingo dėmesio, jie – dideli, direkcijos ne viską spėja padaryti, tikrai yra problematiškų vietų, kur reikia pagalbos, ypač po vasaros sezono – ne tik šiukšlių paliekama, bet ir infrastruktūra sugadinta. (...) Yra išreikštas ne vienos įmonės noras būtent tvarkyti infrastruktūrą“, – sakė V. Dirškaitė.

Kol kas dalyvauti rugsėjo talkoje Lietuvoje yra užsiregistravę per 100 įmonių ir organizacijų. Pasaulinė akcija „World Cleanup Day“ skelbia siekianti pritraukti tvarkytis 5 proc. planetos gyventojų.

Tradicinės pavasarinės tvarkymosi talkos „Darom“ Lietuvoje vyko jau 11 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

D.GRYBAUSKAITĘ - KGB MAGNOLIJĄ Į KALĖJIMĄ!

Ratas

Kada tai pasibaigs, kada nutrūks tas užburtas ratas-vieni šiukšlina, kiti švarina. Ir kažkodėl manau, kad šiukšlintojai švarinime nedalyvauja-tai kaip kastų sistemoje- valo pažemintieji .

juos kerta ne

prasčiokai.....kerta turčių nusamdyti prasčiokai...:))))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS