Rūkaliams – gera žinia: galės toliau ramiai traukti dūmą balkonuose | Diena.lt

RŪKALIAMS – GERA ŽINIA: GALĖS TOLIAU RAMIAI TRAUKTI DŪMĄ BALKONUOSE

Vyriausybė trečiadienį nusprendė nepritarti Seime svarstomoms pataisoms, kuriomis būtų uždrausta rūkyti daugiabučių namų balkonuose, jeigu tam prieštarauja bent vienas gyventojas.

Iniciatyva buvo sukėlusi plačias diskusijas tarp politikų, Ministrų kabinetas sprendimą priėmė iš trečio karto.

Vyriausybės pažymoje teigiama, kad tokio draudimo kontrolė pareikalautų neproporcingai didelių finansinių ir žmogiškųjų išteklių, įrodinėjimo procesas būtų sudėtingas ir užtruktų ilgai.

Išvados projektą registravusi Vidaus reikalų ministerija teigė, kad net ir pritarus pataisoms, nebūtų draudžiama rūkyti vietose, iš kurių dūmai galėtų sklisti į kitų gyventojų butus – pavyzdžiui, atidarytų langų, laiptinių įėjimų, praėjimų tarp namų ar rekuperacinių sistemų.

„Siūlome daugiau viešinti, kalbėti, šviesti žmones dėl rūkymo žalos“, – posėdyje sakė vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisas savo parašais parėmė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ir dar 13 Seimo narių.

Neigiama Vyriausybės išvada neįpareigoja parlamentarų balsuoti prieš pataisas.

Seimas nuo 2014 metų kelis kartus yra atmetęs siūlymus drausti rūkyti balkonuose. Pataisų priešininkai argumentuoja, kad draudimo nebūtų įmanoma įgyvendinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Karina

Labai gerai kad paliko kaip buvo.Niekas kazkodel nepagalvojo kad visi tie zmones prades rukyt namuose..ir tada butu daug baisiau..kiek nukentetu žmoniu nuo gaisru,kiek vaiku kviepotu dumais..o kaiminai taip pat..o žiema vedinti pastoviai buta butu beprotiška.Turėjau kaiminus kurie rukė namuose patikekit žinau ka kalbu..namie tokia smarve buvo ir jau išvedint buvo neimanoma..

Sekmės

Jeigu rūkyti galima balkonuose,vadinasi prie balkonų priežiūra turės prisidėti visi butų namo savininkai.

T

Islepeliai issizudykite
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS