Rusijai pradėjus mobilizaciją, pakeliamas Lietuvos greitojo reagavimo pajėgų budrumo lygis | Diena.lt

RUSIJAI PRADĖJUS MOBILIZACIJĄ, PAKELIAMAS LIETUVOS GREITOJO REAGAVIMO PAJĖGŲ BUDRUMO LYGIS

  • 21

Rusijai paskelbus apie pradėtą dalinę mobilizaciją Rusijoje, pakeliamas Lietuvos greitojo reagavimo pajėgų budrumo lygis, trečiadienį pranešė krašto apsaugos ministras.

„Kadangi Rusijos karinė mobilizacija bus vykdoma ir Kaliningrado srityje, t.y. mūsų kaimynystėje, tai Lietuva negali vien tik stebėti. Mūsų greitojo reagavimo pajėgose pakeliamas budrumo lygis“, – feisbuke paskelbė ministras Arvydas Anušauskas.

Pasak jo, taip siekiama „užkirsti kelią bet kokioms provokacijoms iš Rusijos pusės“.

A. Anušausko teigimu, taip pat svarstoma, kaip Ukrainai dar padidinti paramą.

„Kviečiame visus mūsų sąjungininkus šios paramos srautą dar padidinti. Rusijos agresija turi būti sustabdyta Ukrainoje. Rusijos mobilizacinė desperacija rodo, kad ji neturi kitų galimybių išsaugoti okupuotas Ukrainos teritorijas ir griebiasi paskutinio šiaudo“, – teigė ministras.

Tęsiantis Maskvos invazijai Ukrainoje, trečiadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas kreipdamasis į tautą paskelbė, kad šalyje pradedama dalinė mobilizacija. 

Gynybos ministerija nurodė, kad bus mobilizuota 300 tūkst. rezervistų.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Ukrainai, Lietuvai ir sajungininkams

sukelus konflikta ir kara ramybes nebebus niekada. Dar zus begales zmoniu ir sios tautos bus amzinas taikinys. 70 metu taikos ir taip sugebeti susipjauti su kaimynais? Kluikos

Vartotojas

Čia putino atsakas už tai,kad baltijos šalys ir lenkija uždraudė rusams įvažiuoti. Dabar rusai gales įvažiuoti pas mus, nes tokiu būdu apeinamas draudimas

nuomonė

Lietuva vis žaidžia karą ir vaidina svarbią valstybę, va čia ir yra tikra tragedija.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS