Rusų pilotas įleidžiamas į Lietuvą: laukiama sprendimo dėl prieglobsčio | Diena.lt

RUSŲ PILOTAS ĮLEIDŽIAMAS Į LIETUVĄ: LAUKIAMA SPRENDIMO DĖL PRIEGLOBSČIO

Rusijos oro pajėgų pilotui Dmitrijui Mišovui leista apsigyventi jo paties pasirinktoje vietoje, kol Migracijos departamentas išnagrinės jo prieglobsčio prašymą.

„Pirmadienį pavakare Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) gavo Migracijos departamento sprendimą, kuriuo Rusijos piliečiui leidžiama apsigyventi jo pasirinktoje gyvenamojoje vietoje, jis įleidžiamas į Lietuvą“, – BNS antradienį sakė VSAT atstovas Giedrius Mišutis.

„Jis su sprendimu susipažino, jam įteikta kopija, jis yra Lietuvoje“, – pridūrė pasieniečių atstovas.

Rusijos piliečiui leidžiama apsigyventi jo pasirinktoje gyvenamojoje vietoje, jis įleidžiamas į Lietuvą.

Tuo metu Migracijos departamentas šios situacijos nekomentuoja, nes „informacija apie prieglobsčio prašymus pateikusius asmenis yra konfidenciali“.

BBC praėjusią savaitę paskelbė Rusijos oro pajėgų piloto D. Mišovo liudijimą apie Kremliaus pajėgų nuostolius Ukrainoje. Interviu jis taip pat nurodė gegužės pabaigoje pabėgęs į Lietuvą, kur kreipėsi į migracijos pareigūnus.

Piloto prieglobsčio prašymas registruotas savaitgalį.

Lietuvos institucijų duomenimis, rusų pilotas į Lietuvą neteisėtai pateko ne per išorės, o per ES vidaus sieną, kur pagal Šengeno teisyno reikalavimus užtikrinamas laisvas judėjimas.

Vidaus reikalų ministerija anksčiau teigė, kad nagrinėjant prieglobsčio prašymą bus vertinamos ir grėsmės nacionaliniam saugumui, nes šis įvykis gali būti provokacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

tai

Suteiks pilną išlaikymą už LT mokesčių mokėtojų pinigus kaip ir kucharkai cykamoškei? Kiek ten, berots 30 000 e. į mėnesį.

Truksta

zodziu...

Spenius

Tai gal tas "pilotas" gali treniruoti LT snargliuotus paspirtukininkus ir kitus idiotus gatvėse, jei jau pats nustojo skraidyti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS