Š. Gustainis sumokėjo 18,8 tūkst. eurų baudą „MG Grupės“ byloje | Diena.lt

Š. GUSTAINIS SUMOKĖJO 18,8 TŪKST. EURŲ BAUDĄ „MG GRUPĖS“ BYLOJE

„MG Grupės“, anksčiau besivadinusios „MG Baltic“, politinės korupcijos byloje buvęs liberalas Šarūnas Gustainis sumokėjo jam nuosprendžiu skirtą 18 tūkst. 830 eurų baudą.

Tai – paskutinė sumokėta teismo nuosprendžiu skirta bauda.

„2024 m. sausio 29 d. Š. Gustainis sumokėjo baudą“, – rašoma Vilniaus apygardos teismo atstovės Linos Nemeikaitės atsakyme BNS.

Buvęs susisiekimo ministro patarėjas, buvęs Seimo narys 48 metų Š. Gustainis pernai Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendžiu buvo pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo.

Teismas tada konstatavo, kad Š. Gustainis, Seime įregistruodamas Vartojimo kredito įstatymo pataisas bei asmeniškai balsuodamas už koncernui „MG Baltic“ palankią pataisą, veikė prašomas buvusio koncerno viceprezidento Raimondo Kurlianskio, pataisos tekstą gavo būtent iš jo ir su juo derino veiksmus.

Šiuos veiksmus, teismo teigimu, politikas atliko žinodamas, kad už tai kaip kyšis „Taikomosios politikos institutui“, kurio steigėju ir faktiniu vadovu jis pats buvo, jau skirta 8,7 tūkst. eurų parama.

Š. Gustainiui taip pat penkeriems metams atimta teisė būti išrinktam ar paskirtam į visas valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas bei nuspręsta iš jo išieškoti 4 tūkst. 350 eurų.

Iš viso Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendžiu valstybei sumokėta per 2 mln. eurų – šią sumą sudaro baudos, konfiskuoti ir išieškoti iš nuteistųjų pinigai.

Įsiteisėjus nuosprendžiui, „MG Grupė“ netrukus sumokėjo jai skirtą 1,1 mln. eurų baudą, o buvęs koncerno viceprezidentas R. Kurlianskis – beveik 19 tūkst. eurų baudą.

Nuteistasis Seimo narys Vytautas Gapšys sumokėjo 8 tūkst. eurų – konfiskuotą kyšio dydžio sumą. Iš Eligijaus Masiulio konfiskuota ir valstybei perduota daugiau nei 240 tūkst. eurų, pripažintų kaip kyšis.

Už piktnaudžiavimą nesant kyšininkavimo požymių nuteistas buvęs liberalas Gintaras Steponavičius sumokėjo jam paskirtą šiek tiek daugiau nei 15 tūkst. eurų baudą.

Už kyšininkavimą, prekybą poveikiu ir piktnaudžiavimą Lietuvos liberalų sąjūdis nuosprendžiu paskirtą 376,6 tūkst. eurų baudą sumokėjo pernai gruodį. Už kyšininkavimą ir prekybą poveikiu Darbo partijai paskirta galutinė subendrinta bausmė – 301 tūkst. 280 eurų bauda. Ši bauda taip pat sumokėta pernai gruodį.

Už korupcinius nusikaltimus nuteisti buvęs koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas R. Kurlianskis, Seimo narys V. Gapšys ir eksparlamentaras E. Masiulis jau atlieka jiems skirtas laisvės atėmimo bausmes Kauno kalėjimo padaliniuose. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tautos balsas

Kodėl jie visi ne Lietuviškos išvaizdos?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS