S. Krėpšta: „žaliasis pasas“ padėtų suvaldyti pandeminę situaciją | Diena.lt

S. KRĖPŠTA: „ŽALIASIS PASAS“ PADĖTŲ SUVALDYTI PANDEMINĘ SITUACIJĄ

Prezidentūra palaiko skiepų paso pritaikymo idėją Lietuvoje, nes tai padėtų suvaldyti pandeminę situaciją ir leistų svarstyti apie tam tikrą saugų karantino atlaisvinimą, sako prezidento vyriausiasis patarėjas ekonominės ir socialinės politikos klausimais Simonas Krėpšta.

„Žaliojo paso“ ar imuniteto sertifikato idėją prezidentas tikrai remia ir jau remia kurį laiką. Tai būtų tikrai prasmingas instrumentas, jeigu mes jį turėtume Lietuvoje, nes tai leistų galvoti apie tam tikrą saugų karantino reikalavimų atlaisvinimą, ypač asmenims, kurie yra paskiepyti abiem dozėmis vakcinos arba persirgę, arba turi neigiamą testą“, – „Žinių radijui“ teigė S. Krėpšta.

„Turint tokį ilgą, keturis mėnesius trunkantį karantiną, tai tikrai padėtų suvaldyti situaciją ir turbūt mes išvengtume tokių situacijų, kai patys žmonės ima eksperimentuoti nekontroliuojamai ir, be abejo, prisiimdami visas papildomas rizikas“, – pridūrė jis.

Todėl prezidento patarėjo įsitikinimu, toks skiepų sertifikatas būtų naudingas, o vėliau, anot jo, būtų galima diskutuoti ir kur jį tinkamiausiai būtų galima panaudoti.

„Tada jau būtų galima diskutuoti, kur jį galima panaudoti, kokioms veikloms ir žvelgiant į vakcinuotų žmonių skaičių ir t. t. Bet visų pirma reikia turėti tą elektroninį sprendimą ir tikimės, kad Sveikatos apsaugos ministerija ir Vyriausybė sprendimą paruoš artimiausiu metu“, – sakė jis.

S. Krėpštos teigimu, norint sukurti platformą ar aplikaciją, kuri saugotų gyventojų duomenis, visų pirma reikia atlikti tam tikrus techninius darbus. Visgi prezidento patarėjas atkreipia dėmesį, kad šį iššūkį galima išspręsti ir paprasčiau – atsispausdinus duomenis apie skiepą nuo COVID-19 iš e. sveikatos.

„Galima rasti ir paprastesnių būdų. Ir e. sveikatoje yra įrašai apie skiepus, galima ir popieriniu formatu naudoti tam tikrus įrodymus, jeigu būtų priimtas sprendimas, kad kertant savivaldybės ribas ar kitose veiklose būtų galima naudoti tokį skiepų sertifikatą“, – teigė prezidento patarėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Marius

Nuo "žaliųjų pasų", "imuniteto sertifikatų" iki mikroschemų po oda. Apie mikročipus, mikroschemas po oda, kalbėjo Greg Nikolettos, savo seminare "The Human Microchipping Agenda" (2009) (seminaro įrašą galima rasti "youtube" tinklalapyje). Taip pat, daugiau informacijos apie tai galite rasti, internetinės paieškos laukelyje įvedę žodžius "ANTI-CHIP SOURCES" (didelės raidės).

Pilietis

Nu nesvaikite,nemokamai nebent dalinsite tuos pasus.Faktiskai kiekvieno reikalas ,skiepytis ar ne ,neturi būti prievartos ir kažkokie išgalvoti pasai.O skiepyti turėtų tik tada kaipo tyrimus žmogui padaro.Ypatingai kraujo krešumą , jeigu kraujas nuo skiepų krėslą.As nesutinku ir nesutiksiu kad mane skiepytu ,neatlikus kraujo tyrimą.

xxx

taip, taip butina visus sucipuoti, o nenorintiems to daryti prisiuti zvaigzde ant nugaros, visi zinos kad jie nenori paklusti sorosiniu numatytam zzmoniu naikinimui, o jus vis cipuosites kas 3 men, nes vis bus nauju rusiu ir taip kol bus puse aviu bandos ismarinta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS