S. Skvernelis išvyksta į Vengriją, kur susitiks su Kinijos premjeru | Diena.lt

S. SKVERNELIS IŠVYKSTA Į VENGRIJĄ, KUR SUSITIKS SU KINIJOS PREMJERU

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sekmadienį išvyksta į Vengriją, kur 16-os Vidurio ir Rytų Europos šalių vyriausybių vadovai susitiks su Kinijos premjeru Li Keqiangu (Li Kečiangu).

S. Skvernelis su Kinijos premjeru taip pat dalyvaus atskiriame dvišaliame susitikime.

Jo patarėjas užsienio politikos klausimais Deividas Matulionis sakė, kad ministrai pirmininkai kalbėsis apie Lietuvos maisto produktų eksportą į Kiniją.

„Tai itin aktualu mūsų Žemės ūkio ministerijai, mūsų maisto pramonei“, – teigė jis.

Verslininkai siekia eksportuoti į Kiniją mėsą, pieno produktus. Ši šalis yra svarbi Lietuvos verslui kaip alternatyvi rinka po Rusijos 2014 metais paskelbto maisto produktų embargo.

Pasak D. Matulionio, premjerai taip pat kalbėsis apie bendradarbiavimą logistikos bei transporto srityse.

Lietuva ir Kinija planuoja pasirašyti memorandumą, vadinamą Šilko kelio susitarimu. Pekinas viliasi, kad 2013-aisiais pristatytas projektas, kuris vadinamas ir naujojo Šilko kelio planu, padės atgaivinti senovinius prekybos maršrutus iš Azijos į Europą ir Afriką. Ši iniciatyva apjungia 65 valstybes, kuriose gyvena 60 proc. pasaulio gyventojų ir yra sukuriama maždaug trečdalis pasaulio bendrojo vidaus produkto (BVP).

Santykiai su Kinija taip pat bus aptariami regioniniame Vidurio ir Rytų Europos šalių premjerų forume.

Be to, Budapešte S. Skvernelis susitiks dvišalio pokalbio su Kroatijos premjeru Andrejumi Plenkovičiumi. Ministrai pirmininkai aptars Kroatijos vystomą suskystintųjų gamtinių dujų terminalo (SGD) projektą.

„Mes norime su Kroatija pasišnekėti, kaip jie mato projektą, kaip jie juda“, – sakė premjero patarėjas D. Matulionis.

Kroatai per metus turėtų apsispręsti, ar Krko saloje statyti SGD terminalą. Lietuvos valdoma „Klaipėdos nafta“ siekia investuoti į terminalo projektą vystančią kompaniją.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vadakste

Tai kas dabar bus , nes atrodo , kad Kinija ir Rusija yra draugai. Matyt Premjeras atsirinks su kuom kalbeti, o su kuom nesikalbeti.

Anonimas

Gal gerbiamas Orbanas ispis sita Briuselio piderasine utele.

neduok

Dieve juk po to ar neprasides kinu invazija del givybines erdves stai kodel neindeksuoja pensiju o jei zada tai meluoja kaip soc...demonai nes tai jie pirmauja siam /mene/....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS