S. Skvernelis: kai kurių grįžtančiųjų žmonėmis, atleiskite, pavadinti negalime | Diena.lt

S. SKVERNELIS: KAI KURIŲ GRĮŽTANČIŲJŲ ŽMONĖMIS, ATLEISKITE, PAVADINTI NEGALIME

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad naktį iš pirmadienį į antradienį įsigaliojęs sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos įsakymas, kuriuo savivaldybės įpareigojamos pasirūpinti grįžtančiųjų iš užsienio asmenų privalomuoju izoliavimu, bus koreguojamas.

Jo teigimu, jeigu žmonės, kuriems bus leista izoliuotis savo namuose, nesilaikys karantino taisyklių, jiems bus taikomos griežtos nuobaudos. Premjeras taip pat prabilo apie planus koreguoti grįžimo į Lietuvą sąlygas – jeigu grįžtantieji iš užsienio asmenys su saviizoliacijos reikalavimu nesutiks, gali būti nebeįleidžiami į lėktuvus ar keltus.

„Dauguma atvejų yra įvežtiniai ir nemanau, kad nebūtų gerai šiandien toliau toleruoti žmones, kurie grįžta, yra galimai nešiotojai ir sergantys – juos paleisti laisvai judėti po mūsų šalį, keliant grėsmę visų mūsų gyvybei ir sveikatai“, – trečiadienį Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje sakė S. Skvernelis.

Jo teigimu, nuo šiol bus įkurta specialistų grupė, kuri kontaktuos su savivaldybėmis dėl privalomojo grįžusių iš užsienio asmenų izoliavimo.

Turime į žmones žiūrėti žmoniškai, bet jūs turbūt matėte vaizdus socialiniuose tinkluose, kas grįžta į Lietuvą ir kokie grįžta – žmonėmis, atleiskite už pasakymą, gal būsiu grubus, pavadinti jų negalime.

„Mes savo sprendimus koreguojame. Vakarykštis sprendimas, kuris įsigaliojo – dėl priverstinio karantinavimo, bus tikrai koreguojamas. Dar šiandien turėsime tai padaryti, su žmonių sutarimu ieškoti racionalių sprendimų dėl karantinavimo vietos“, – patikino S. Skvernelis.

„Jeigu matysime, kad žmonės turi deklaruojamą gyvenamą vietą Lietuvoje, ta vieta atitinka gydytojo epidemiologo nustatytas sąlygas karantinavimui, jeigu bus užtikrinamos karantinavimo sąlygos, mes tai stebėsime. Turės žmonės pateikti papildomus asmens duomenis apie save. Jeigu bus nustatytas pažeidimas, bus taikomos griežtos bausmės – priverstinis karantinavimas kitose vietose“, – kalbėjo premjeras.

Anot S. Skvernelio, savivaldybės gali pritaikyti savo iniciatyvas – technines monitoringo priemones. Vilniaus savivaldybė jau anksčiau buvo informavusi apie kuriamą mobilią programėlę, padėsiančią užtikrinti, kad asmenys, grįžę iš užsienio, laikosi saviizoliacijos taisyklių.

 

 

Kartu Vyriausybės vadovas atkreipė dėmesį, kad, nesutinkantys su Lietuvoje nustatytomis karantino taisyklėmis, gali būti nebeįleidžiami į šalį.

„Matyt būsime priversti koreguoti pačias grįžimo į Lietuvą sąlygas. Jeigu žmonės nesutiks su jomis – saviizoliacija, karantinu Lietuvoje, galbūt nebegalėsime jų priimti į lėktuvus ir keltus ir jie turės pasilikti ten, kur yra, jei nenori elgtis atsakingai grįžę į Lietuvą“, – pridūrė S. Skvernelis.

Premjeras neslėpė pasipiktinimo kai kurių grįžusiųjų į Lietuvą ir privalomai izoliuotų viešbučiuose asmenų veiksmais.

„Turime į žmones žiūrėti žmoniškai, bet jūs turbūt matėte vaizdus socialiniuose tinkluose, kas grįžta į Lietuvą ir kokie grįžta – žmonėmis, atleiskite už pasakymą, gal būsiu grubus, pavadinti jų negalime. Tokie asmenys, kaip jie elgiasi čia, išsilaipinę iš lėktuvų arba keltų, kelia mums grėsmę ir mes negalime pro pirštus žiūrėti bei leisti, kad šitokia dalis mūsų visuomenės diktuotų mums sąlygas, o po to keltų grėsmę mūsų sveikatai ir gyvybei. Dėl to tas selektyvus išskyrimas turės bus daromas“, – teigė S. Skvernelis.

Gairės: Saulius Skvernelis, koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, karantinas, COVID-19 karantinas, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (58)

Senjora

Ksip ponulis milicininkas tvarkysitės prisivežęs tiek nežmonių.

už mokesčių mokėtojų pinigus

čia tie kur skvernelis už mokesčių mokėtojų pinigus užsakytais specreisais pargabeno.

žmogus

Va čia premjeras pasakė teisybę,matėm telike tokius "žmones"
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS