S. Skvernelis kreipėsi į gyventojus: nepirkite iš lupikautojų | Diena.lt

S. SKVERNELIS KREIPĖSI Į GYVENTOJUS: NEPIRKITE IŠ LUPIKAUTOJŲ

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis teigia paprašęs vidaus reikalų ministrės Ritos Tamašunienės, kad atsakingos institucijos baustų asmenis, kurie siūlo įsigyti greitųjų COVID-19 testų.

„Paprašiau vidaus reikalų ministrės užtikrinti, kad policija ir kitos atsakingos struktūros itin atidžiai stebėtų, užkardytų, o prireikus griežtai baustų asmenis, niekšiškai siekiančius pasinaudoti pandemijos situacija.

Visų pirma kalbu apie tuos, kurie siūlo pirkti kaukes, respiratorius ir kitas apsaugos priemones už trigubą ar penkiagubą kainą. Panašiai elgiasi ir veikėjai, peršantys dezinfekcinį skystį. Jau atsirado gudročių, siūlančių įsigyti „greituosius COVID-19 testus“.

Aferistų visais laikais buvo ir bus. Ypatingai kriziniais laikotarpiais. Todėl kreipiuosi į žmones su prašymu nesusivilioti jų gundymais“, – feisbuke rašė premjeras.

S. Skvernelis priminė, kad Ekonomikos ir inovacijų ministerijai jau duotas pavedimas užtikrinti, kad skysčiai, kaukės bei kitos apsaugos priemonės būtų prieinamos visiems Lietuvos gyventojams.

„Nepirkite iš lupikautojų, nesuteikite jiems galimybės lobti Jūsų sąskaita, o apie galimai nesąžiningą veiklą nedelsiant praneškite policijai arba FNTT.

Sunku patikėti, bet net tarp medikų gali atsirasti vienas kitas (tikiuosi, jog tik tiek) nesąžiningas asmuo, kuris savinasi gydytojams skirtus daiktus ir prekiauja jais internete... Esu tikras, jog tiek išaiškinti, tiek užkardyti tokius atvejus geriausiai padės pilietinis aktyvumas, sąmoningumas ir viešumas. Ačiū tiems, kurie tai daro“, – teigė ministras pirmininkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

r

prašome kad nors padidintos rizikos žmonėms gydytojai nuotoliniu išrašytų nors10 kaukių. Premjere mums tai labai svarbu Lauksime ir tikėsimės, kad ir silpnoji grandis Jums rūpi.

ALGIS

VYRIAUSYBĖS POZICIJA AIŠKI , -- NUO ŠIO VIRUSO DAUGAIAUSIAI NUVAŽIUOS PAS ABRAOMĄ GARBINGIAUSIO AMŽIAUS ŽMONIŲ, KARANTINO KADESIJĄ PRATESĖ , BET SAUGOS PRIEMONIŲ NIEKUR NERASI , IŠSKYRUS TOKIUS KAIP D. BAUMILA .

v

Tai ,kad priveziai kinietisko su do niekam nenaudingo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS