S. Skvernelis: rizikuojantys žvejai turi būti baudžiami | Diena.lt

S. SKVERNELIS: RIZIKUOJANTYS ŽVEJAI TURI BŪTI BAUDŽIAMI

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis sako, kad ant ledo lipantys ir savo gyvybėmis rizikuojantys žvejai turėtų būti baudžiami. Kad žvejai už gelbėjimą turėtų susimokėti, sutinka ir LRT RADIJO kalbintos žvejų asociacijos.

Vidaus reikalų ministras teigia, jog kiekviena savivaldybė, atsižvelgdama, į oro sąlygas, turėtų apsispręsti, kada nebegalima lipti ant ledo. Žvejai, kurie nepaisytų draudimo, būtų baudžiami.

Šiuo metu nesilaikantiems draudimo Kuršių mariose žvejoti ant ledo gresia įspėjimas arba bauda nuo 7 iki 75 eurų, be to, numatytas ir žvejybos įrankių konfiskavimas. Kiek galėtų siekti naujosios baudos S. Skvernelis neatskleidžia, tačiau teigia, kad jos turėtų būti atgrasančios.

„Kada žmonės, nepaisant šito draudimo rizikuos, tai bus vienareikšmiškai išgelbėti, bet išgelbėjus teks surašinėti administracinius protokolus“, – sakė S. Skvernelis.

Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Valdemaras Zakaras teigia, kad žvejai ant ledo lipa suprasdami, jog rizikuoja, todėl gelbėjimo atveju turėtų mokėti baudą, kuri padengtų valstybės prarastas gelbėjimo išlaidas.

Savaitgalį nuo aižėjančio Kuršių marių ledo buvo išgelbėti 79 asmenys. Nepaisant to, dalis žvejų vis tiek rizikavo ir iš naujo lipo ant ledo.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

zvejas

o tai kodel visi turi moketi uz kitu gelbejima tai tegu visi ir uz visas gelbejimo paslaugas patys tavo namas dega del tavo kaltes tai kodel uz gesinima turi sumoketi visi ar istrauke is sudauzytos masinos delpacio kaltes tai ir atlygink pats gelbejimo islaidas

Patarimas

VISIŠKAI PRITARIU 1000% !!!! IR DAR BŪTINAI PRIVALO APMOKĖTI UŽ GELBĖJIMO IŠLAIDAS !!! KODĖL AŠ TURIU MOKĖTI UŽ JŲ MALONUMUS??? GAL VISOS LIETUVĖLĖS ŽMONĖS TEGUL SUSIMETA UŽ MANO PASISĖDĖJIMUS RESTORANUOSE, AR PASIVAŽINĖJIMUS SU MAŠINA. AŠ IRGI JAUČIU MALONUMĄ, IR MOKESČIUS MOKU !!!!

KLB

Nei baudos,nei mokestis nieko nepakeis,tai matome is dabartinio gelbejimo.Kai tik pajuto zeme po kojom vel atgal ant nesaugaus ledo-juk isgelbes.Reiketu isleisti istatyma,kad paviesinus pranesima,jog ant ledo lipti nesaugu ir negalima,zvejau gelbejami nebus.Gal tada suveiktu savisaugos instinktas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS