Sako, kad mokyklinės prekės pinga: vaiką apipirkti įmanoma ir už 25 eurus | Diena.lt

SAKO, KAD MOKYKLINĖS PREKĖS PINGA: VAIKĄ APIPIRKTI ĮMANOMA IR UŽ 25 EURUS

  • 6

Rugsėjo pirmoji jau beveik ant nosies ir pasiruošimas mokyklai vis labiau įgauna pagreitį. Tėveliai skuba pirkti būtiniausias prekes būsimiems moksleiviams. Vieni prekybininkai pastebi, kad pasiruošimas į mokyklą prasidėjo jau nuo birželio, kiti prekes mokyklai pradėjo pardavinėti tik prieš kelias savaites, nes pats pikas būna rugpjūtį, praneša LNK.

Apie tai plačiau papasakojo „Pigu.lt“ atstovas Nerijus Mikalajūnas.

– Kiek kainuoja suruošti pirmoką į mokyklą?

– Vidutinis krepšelis šiais metais apie 40 eurų. Bet labai priklauso nuo tėvelių, kurie išleidžia savo pirmokus į mokyklą. Yra tėvų, kurie renkasi mažesnes išlaidas, yra ir tų, kurie išleidžia gerokai daugiau.

– Galima net pigiau už 40 eurų suruošti moksleivį mokyklai?

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Įmanoma ir už 25 eurus. Tik reikėtų jau kuklesnes prekes rinktis.

– Ar tėveliai linkę išlaidauti, nori geresnių, brangesnių priemonių, ar taupo?

– Šiais metais krepšelio dydis šiek tiek pakilo. Tėvai renkasi geresnes kuprines, geresnius rašiklius nei pernai. Pati populiariausia prekė yra dvipusiai flomasteriai, kurie šiemet jie atpigo, kadangi padidėjo konkurencija.

– O kiek kainavo vidutinis krepšelis pernai?

– 15 proc. brangiau šiais metais.

– Kokios dar prekės dabar populiarios?

– Tėveliai labai aktyviai rūpinasi penalais, kuprinėmis, sporto krepšiais. Labiausiai aktyvūs pradinukų tėveliai, matyt, yra savotiška įtampa išleidžiant vaiką į mokyklą pirmą kartą.

– Kokios priemonės labiausiai pabrango?

– Šiemet tėveliai renkasi aukštesnės kokybės prekes, todėl vidutinė kaina šiek tiek ir padidėjo. Pati populiariausia prekė atpigo, tačiau kuprinės pabrango.

– Kokios kuprinių kainos vyrauja?

– Kuprinė labai svarbi mokinio inventoriaus dalis, nes tai susiję ir su mokinio sveikata. Šioje vietoje derėtų labai atsakingai pasižiūrėti ir išsirinkti. Kaip pataria medikai, kad svorio centras nebūtų per žemai, kad nugara būtų lygi ir tiesi, kad būtų parama nugarai. 

Pati populiariausia prekė atpigo, tačiau kuprinės pabrango.

– Super išmani kuprinė, kuri šviečia, ir galima įkrauti telefoną. Kiek ji kainuoja?

– Virš 100 eurų.

Kiek kainuoja pirmoką išleisti į mokyklą, ar šiemet brangiau negu pernai, pakomentavo ir „Rimi“ atstovė Eglė Krasauskienė.

– Tai kiek kainuoja tas krepšelis?

– Dar sunku pasakyti, nes mokyklinėmis prekėmis prekiaujame dar tik antrąją savaitę. Tačiau turime džiugių tendencijų. Kad pasinaudodami akcijomis, pasiūlymais klientai gali nusipirkti mokyklinį krepšelį net 15 proc. pigiau.

– Kas labiausiai atpigo?

– Atpigo rašikliai, įvairūs aksesuarai. Šiemet turime ypač platų mokyklinių prekių asortimentą.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Onė

Nesuprantu tokio kvailo pasakymo kiek kainuoja, vieni turi kažką nuo pernai, kitam vaikui atliko brolio,trečiam gal reikia viską naujai supirkti.o kad viskas brangu,taii faktas

Senukas

Euras turi verte ne rublis centas

Landsbergio portretą

nusipirkit už 25
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS