Šalčininkuose bus paminėtos Žalgirio mūšio 611-osios metinės | Diena.lt

ŠALČININKUOSE BUS PAMINĖTOS ŽALGIRIO MŪŠIO 611-OSIOS METINĖS

  • 0

Šalčininkuose penktadienį bus paminėtos Žalgirio mūšio 611-osios metinės, pranešė Lietuvos kariuomenė.

Lietuvių ir lenkų bendrai pergalei paminėti skirtas renginys prasidės Lietuvos ir Lenkijos istorinių vėliavų pakėlimu, griaudės senovinių pabūklų salvės, o Lietuvos istorijos rekonstruktorių klubo nariai parodys mūšio inscenizaciją.

Šventinis renginys, kurį organizuoja Šalčininkų rajono savivaldybė, istorijos rekonstruktorių klubas „Brolija Viduramžių pasiuntiniai“ bei prisideda Lietuvos kariuomenė, vyks Šalčininkų miesto parke.

Renginio metu Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo bataliono Garbės sargybos kuopos kariai pristatys XIV amžiaus Lietuvos kario aprangą, jo šarvus ir ekipuotę, taip pat veiks rekonstrukcinių ginklų ir ekipuotės paroda.

Bus organizuojamos Vytauto Didžiojo karo muziejaus, Vilniaus įgulos karininkų ramovės parodos ir edukaciniai užsiėmimai. Renginio metu veiks amatų ir tautodailės mugė.

1410 metų liepos 15 dieną šalia Griunvaldo vykęs Žalgirio mūšis buvo viena didžiausių epochos kovų. Jo metu jungtinės Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės ir Lenkijos karalystės pajėgos, vadovaujamos Vytauto ir Jogailos, sutriuškino Kryžiuočių ordiną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS