Šalies vadovai pasveikino naujienų agentūrą ELTA šimtmečio proga | Diena.lt

ŠALIES VADOVAI PASVEIKINO NAUJIENŲ AGENTŪRĄ ELTA ŠIMTMEČIO PROGA

Prezidentas Gitanas Nausėda šimtmečio proga pasveikino naujienų agentūrą ELTA. Kreipdamasis į ELTOS kūrėjus ir darbuotojus šalies vadovas pažymėjo, kad kartu su ELTA minima sukaktis, kurios šimtametėje istorijoje aiškiai matome savo valstybės nueitą kelią, kupiną sudėtingų iššūkių.

„Ir jau šimtą metų galime remtis į Jus kaip į patikimus, objektyvius žinių nešėjus, jaučiančius visuomenės gyvenimo pulsą, rodančius kryptį šiandieniame žinių sraute, padedančius nepasiklysti svarbiausių Lietuvos ir pasaulio įvykių žemėlapyje.

Šiandien Jūs esate aukštai iškėlę profesionalumo kartelę – pasisėmę vertingos patirties iš praeities, dirbate jausdami didelę atsakomybę už žodžio ir informacijos laisvę, už tiesą ir žmonių teisę į ją.

Jūsų veiklos šimtmetis įtikinamai liudija, kad visuomenė, institucijos, įmonės, organizacijos iš Lietuvos ir užsienio gali pasitikėti Jūsų darbu, teisinga ir sąžininga naujienų sklaida.

Sveikinu visus šia gražia proga ir linkiu įvykių sūkuryje visuomet išlikti tvirtiems, greitiems, kūrybingiems ir atviriems naujoms idėjoms.

Lydėkite Lietuvą ir naujame savo šimtmetyje, stiprinkite ir kurkite ją kaip neatsiejamą žinių pasaulio dalį!“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Premjero sveikinimas

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sveikina naujienų agentūrą ELTA, balandžio 1 dieną mininčią įkūrimo šimtmetį.

„Nacionalinė naujienų agentūra ELTA švenčia garbingą 100 metų jubiliejų. Tai išties svarbi data visai šalies žiniasklaidos istorijai, kadangi anuomet Lietuva viena iš pirmųjų valstybių pasaulyje įkūrė savo informacijos sklaidos šaltinį.

Šiandien ELTA ne tik saugo unikalius žinių ir fotografijų archyvus, bet tęsia savo pirmtakų tradicijas – būti pirmiesiems, kurie skelbia aktualiausias Lietuvos naujienas, kalba mums apie globalaus pasaulio įvykius.

Nuoširdžiai sveikinu visą ELTA bendruomenę gražaus jubiliejaus proga, linkiu didelės kūrybinės sėkmės, žurnalistinio profesionalumo aukštumų ir ryškių pergalių nelengvose konkurencinėse lenktynėse“, – sakoma premjero sveikinime.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Augis

Aš pastebėjau kad G. Nausėda SMI vadinamas tai šalies vadovu, taigi tiesiog pavardė, o Grybauskaitė prezidente ne eks. o būtent prezidente, gal kas paaiškins kur šuo pakartas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS