Šalies vadovai sveikina JAV Nepriklausomybės dienos proga | Diena.lt

ŠALIES VADOVAI SVEIKINA JAV NEPRIKLAUSOMYBĖS DIENOS PROGA

  • 3

Prezidentas Gitanas Nausėda ir premjeras Saulius Skvernelis pasveikino Jungtines Amerikos Valstijas (JAV) nacionalinės šventės – Nepriklausomybės dienos.

Šalies vadovai linki amerikiečiams sveikatos, visokeriopos sėkmės, vienybės ir taikos, o taip pat ilgų nuolatinio klestėjimo ir darnos metų.

„Džiaugiuosi sėkmingu ir visapusišku Lietuvos ir JAV dvišaliu bendradarbiavimu ir draugiškais mūsų žmonių ryšiais kartu plėtojant verslo, švietimo, kultūros, mokslo, inovacijų iniciatyvas. Bendros demokratinės vertybės lemia, kad mūsų požiūris sprendžiant politinius, ekonominius, gynybos, energetikos ir daugelį kitų tarptautinės darbotvarkės klausimų sutampa. Šiandien, pasauliui susiduriant su neeiliniais COVID-19 išbandymais ir netektimis, turime išlikti kaip niekada vieningi, susitelkti ieškant globalių sprendimų šiai pandemijai ir iš jos kylantiems padariniams įveikti, taip pat užkertant kelią galimiems iššūkiams ateityje“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Premjeras sveikinime akcentuoja, kad santykiai su JAV buvo ir bus Lietuvos prioritetas. S. Skvernelio teigimu, JAV ir Lietuvą jungia tos pačios vertybės, jis akcentuoja JAV indėlį į Baltijos regiono saugumą.

„Mus visuomet jungė bendros vertybės, o dabar praktinio bendradarbiavimo saitai tampa dar stipresni. Būdami sąjungininkai ir strateginiai partneriai manome, kad svarbu toliau stiprinti šią partnerystę, teikiančią realią naudą tiek regionui, tiek Jungtinėms Valstijoms. Svarus JAV indėlis į Baltijos regiono saugumą yra labai vertinamas“, – teigiama S. Skvernelio sveikinime.

Premjeras išreiškė įsitikinimą, kad nacionalinių vyriausybių inovatyvūs sprendimai leis atremti koronaviruso pandemijos iššūkius, o po krizės abi šalys taps dar stipresnės.

Lietuvai labai svarbus JAV karinių pajėgų buvimas regione, tai ne tik Lietuvos, bet ir visos transatlantinės bendruomenės saugumo ir apginamumo veiksnys.

Liepos 23-ąją bus minimos 80-osios Sumnerio Welleso deklaracijos, kuria JAV oficialiai pasmerkė Sovietų Sąjungos įvykdytą Baltijos šalių okupaciją ir nepripažino aneksijos Šaltojo karo metais iki pat Baltijos šalių nepriklausomybės atkūrimo, metinės.

Anot G. Nausėdos, Lietuvos žmonės visada prisimins tai kaip neįkainojamą dovaną ir tikros draugystės išraišką.

„Šis solidarumo ir vienybės simbolis ilgus dešimtmečius padėjo išsaugoti Lietuvos žmonėms viltį, drąsino ir įkvėpė siekti laisvės. JAV vykdyta Lietuvos okupacijos nepripažinimo politika buvo vienas kertinių ramsčių, dėl kurio tapome laisvi ir šiemet švenčiame jau 30-ąsias atkurtos Lietuvos nepriklausomybės metines“, – teigiama prezidento sveikinime.

Valstybės vadovo teigimu, JAV yra strateginė Lietuvos sąjungininkė Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje, užtikrinanti saugumą Europoje ir esanti stipriausias atgrasymo veiksnys Baltijos regione.

„Sunkios istorijos pamokos išmokė mus rūpintis savo saugumu, todėl šalies vadovas užtikrino, jog Lietuva toliau vykdys savo įsipareigojimus skirti krašto gynybai ne mažiau nei 2 proc. BVP ir sieks jo augimo iki 2,5 procentų iki 2030 metų. Lietuvai labai svarbus JAV karinių pajėgų buvimas regione, tai ne tik Lietuvos, bet ir visos transatlantinės bendruomenės saugumo ir apginamumo veiksnys“, – teigiama G. Nausėdos sveikinime. 

JAV mini 244-ąsias šalies Nepriklausomybės dienos metines.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

po

o kur sankcijos

Anonimas

Lietuvos valdzia ira SIKNALAIZEI AMERIKOSAM :-)

KA ??nuo kokios nepriklausomybes ???

ir ir kokia ten amerika >>>????? tai amoralu , sveikint tuos kurie is kakur atsibaladoje ,isnaikino tautas ir pasiskelbe savo ,,,nepriklausomybe,,, nuo toms tautoms yvygdyto genocido

SUSIJUSIOS NAUJIENOS