Šalies vadovai sveikina Suomiją nepriklausomybės metinių proga | Diena.lt

ŠALIES VADOVAI SVEIKINA SUOMIJĄ NEPRIKLAUSOMYBĖS METINIŲ PROGA

  • 4

Šalies vadovai sekmadienį sveikina Suomiją 103-iųjų nepriklausomybės metinių proga.

Prezidentas Gitanas Nausėda Suomijos vadovui Sauli Niinisto (Saulį Nynistę) skirtame sveikinime teigė, kad santykiai su Suomija Lietuvai yra nepaprastai svarbūs, tai – kaimynė regione ir patikima partnerė.

Anot G. Nausėdos, Lietuva vertina abipusį ir glaudų dialogą dvišaliu lygiu, Šiaurės ir Baltijos valstybių bei Europos Sąjungos formatais, be to, Suomija yra artima NATO partnerė.

„Mus siejanti pagarba demokratijos, žmogaus teisių ir teisės viršenybės vertybėms lemia artimą mūsų bendradarbiavimą daugelyje sričių siekiant bendrų tikslų. Šiandienos iššūkiai regione, ypač gynybos ir saugumo, branduolinės saugos, hibridinių grėsmių, strateginės komunikacijos, paramos Rytų partnerystės valstybėms srityse, reikalauja toliau stiprinti mūsų šalių saitus“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Nacionalinės šventės proga visiems Suomijos žmonėms G. Nausėda palinkėjo visapusiškos gerovės, o šaliai – ilgų klestėjimo metų.

Lietuvos ir Suomijos glaudaus dialogo svarbą pabrėžė ir kadenciją baigiantis premjeras Saulius Skvernelis.

„Glaudaus mūsų šalių dialogo vystymas Lietuvai yra labai svarbus. Žmonių tarpusavio kontaktai, prekyba ir investicijos, kultūra ir švietimas, parama Europos ir Šiaurės bei Baltijos bendradarbiavimo formoms ir toliau sudaro mūsų tvirtų ryšių pagrindą“, – teigė Vyriausybės vadovas.

„Nors COVID-19 pandemija smarkiai smogė mūsų šalims ir išmėgino mūsų sveikatos sistemas, ekonomikos tvirtumą bei mūsų žmonių ir valstybių solidarumą, esu įsitikinęs, kad nacionalinių vyriausybių inovatyvūs sprendimai leis mums atremti pandemijos keliamus iššūkius ir kad krizė mus sustiprins“, – sakoma premjero sveikinime.

Nepriklausomybės diena Suomijoje minima gruodžio 6-ąją. Šią dieną 1917 metais buvo pasirašyta Suomijos atsiskyrimo nuo Rusijos deklaracija.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Feliksaa

Šiandiena sveikina,rytoj parduos.Toks lietuviu mentalitetas,šlyksti tauta.

Skaitytojas

itsenäisyyspäivän kanssa!

Neužmirškit padėkot

už Fortum šiukšlių deginimo gamyklas Lietuvoje kai suomiai nenorėdami teršti oro pas save , jas pastatė pas mus ir slapčia net laivais gabena ,,žaliavą" Klaipėdos didžiulių pajėgų katilui (Kaunui sako kad veš per Lenkiją visos geyropos šiukšles)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS