SAM: „Johnson & Johnson“ vakcina pirmiausia gali būti skiepijami diplomatai | Diena.lt

SAM: „JOHNSON & JOHNSON“ VAKCINA PIRMIAUSIA GALI BŪTI SKIEPIJAMI DIPLOMATAI

  • 3

Balandžio antroje pusėje gavus „Johnson & Johnson“ vakcinų nuo COVID-19, jomis pirmieji gali būti skiepijami diplomatai, teigia Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) kanclerė Jurgita Grebenkovienė.

„Visi suprantame, kad yra išvykstančiųjų grupės, pavyzdžiui, išvykstantys, besirotuojantys diplomatai – užtikrinti jų vakcinavimą dviem dozėmis yra sudėtinga, tai būtent šiai grupei ši vakcina yra pati patraukliausia“, – BNS trečiadienį sakė ministerijos kanclerė.

Vis dėlto, jos teigimu, ketinama užtikrinti šios vakcinos prieinamumą visiems žmonėms, nors gaunami kiekiai ir nebus dideli.

„Stengsimės didelių išskirtinumų nedaryti, kad šią vakciną skirtume tik vienai grupei. Norime sudaryti lygias galimybes visoms gyventojų grupėms ją pasirinkti, bet kiekiai balandį bus labai maži ir mažesni nei „Moderna“, tai tikrai šią vakciną gauti bus gana sudėtinga visiems norintiems“, – teigė G. Grebenkovienė.

„Johnson & Johnson“ vakcinas nuo koronaviruso Europai turėtų pradėti tiekti nuo balandžio 19 dienos, ši vakcina ypatinga tuo, kad skiepijimas vykdomas viena doze, o ne dviem.

Europos vaistų agentūra „Johnson & Johnson“ vakciną patvirtino kovo viduryje, šiuo metu skiepijimas Senajame žemyne vykdomas „Pfizer-BioNTech“, „Moderna“ ir „AstraZeneca“ vakcinomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

o kur ligybe,ka jie is kito molio drebti aaaaaaaaaaaaa

Kauniete

O man tas pats,kad ir ministrai,reklamuokit toliau.

Anonimas

Gal jau turime tukstancius diplomatu?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS