SAM pradėjo tarnybinį patikrinimą dėl NVSC vadovo R. Petraičio veiklos | Diena.lt

SAM PRADĖJO TARNYBINĮ PATIKRINIMĄ DĖL NVSC VADOVO R. PETRAIČIO VEIKLOS

  • 6

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pirmadienį pranešė pradėjusi tarnybinį patikrinimą dėl pasitraukti iš pareigų atsisakiusio Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) vadovo Roberto Petraičio veiklos.

Sprendimas pradėti tarnybinį patikrinimą dėl galimo pareigų pažeidimo priimtas įvertinus SAM ekspertų siūlymus po NVSC vadovo raštu gautų paaiškinimų dėl neapskaitytų mirčių, susijusių su koronavirusu.

NVSC direktorius R. Petraitis pirmadienį per spaudos konferenciją pranešė nesitrauksiantis iš savo pareigų, nes mano, jog jam skirta kritika yra nepagrįsta.

„Sveikatos apsaugos ministerijos viešai pateikta nuomonė apie mano, kaip NVSC direktoriaus, veiklos trūkumus yra nepagrįsta. To pagrindimo aš neišgirdau nei iš ministro, nei iš kitų atsakingų asmenų“, – žurnalistams pirmadienį sakė R. Petraitis.

„Išgirdau tik labai aiškius politinius pasisakymus, kad kažkas turi būti paaukotas, siekiant nunulinti situaciją, kad ji taptų ramesnė“, – pridūrė jis.

Paraginimą trauktis iš pareigų R. Petraičiui penktadienį išsakė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, be kita ko, teigęs, kad jeigu NVSC vadovas nesutiks to padaryti, bus „ieškoma kito kelio“ ir imamasi „labiau biurokratinių veiksmų“.

NVSC vadovybė kritikos buvo sulaukusi dėl daugiau nei 1 tūkst. neapskaitytų mirčių, susijusių su koronavirusu. Įstaigos vadovas R. Petraitis teigė, kad situacija susidarė ne dėl jo vadovaujamos įstaigos kaltės, o dėl ligoninių laiku nepateikiamos informacijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Tai Aš manau

Verygos institucijos dabar yra Dulkio institucijos :) Nežinote ? Šiaip darbinių priekaištų direktoriui turėjo ir ministras Veryga :)) Kokie patryjotai nupezę ...demensija ar loginio mąstymo trūksta ?

Pasirinko OŽĮ ir jam likimas aiškus.

Durnių laivas plaukia kur jam reikia ,prieš srove vargu ar pavyks pasipriešinti?.

Kažin

kaip baigsis ši istorija jeigu ministras nušalins NVSC vadovą, o pagal jo skundą teismas pripažins nušalinimą neteisėtu. Ko gero dėl to ir reikalauja, kad vadovas pats "atsistatydintų", nes rimtų argumentų neturi, nebent staliniškais metodais "suras"....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS