SAM: iš užsienio atvykusiems žmonėms trumpinamas saviizoliacijos laikas | Diena.lt

SAM: IŠ UŽSIENIO ATVYKUSIEMS ŽMONĖMS TRUMPINAMAS SAVIIZOLIACIJOS LAIKAS

  • 0

Nuo kitos savaitės iš užsienio į Lietuvą atvykusiems žmonėms saviizoliacijoje reikės praleisti ne 14, o 10 dienų, penktadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Paveiktų šalių sąraše ir toliau liko visos pasaulio valstybės, tačiau nežymiai sumažėjo šalių, iš kurių atvažiavus taikomos griežtesnės saviizoliacijos taisyklės.

Visi atvykstantieji dar prieš atvykimą turi užsiregistruoti – Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) interneto svetainėje užpildyti elektroninę anketą ir gautą patvirtinimą (QR kodą) pateikti vežėjui prieš patenkant į transporto priemonę.

Vykstant savo transportu reikia užsiregistruoti iki Lietuvos sienos kirtimo momento ir pateikti užpildytos elektroninės anketos patvirtinimą (QR kodą) NVSC specialistams ar kitiems pareigūnams pasienio ar keleivių kontrolės punkte.

Atvykstantieji, kurie neturi peršalimo simptomų, galės sutrumpinti saviizoliacijos laiką, ne anksčiau kaip septintą dieną po atvykimo atlikus PGR tyrimą ir gavus neigiamą atsakymą.

Tačiau ir sutrumpinus saviizoliacijos laiką 14 dienų po atvykimo būtina riboti asmenų, su kuriais bendraujama, skaičių.

Dirbantiems leidžiama nuvykti tik į darbą ir namus, o bendraujant su kitais asmenimis dėvėti veido apsaugos priemonę, laikytis saugaus atstumo ir kitų priemonių.

SAM teigia įvedusi pakeitimą ir nuo pirmadienio atvykstantiems trečiųjų šalių piliečiams darbo reikalais vienos iš ministerijų leidimu.

„Tokiems asmenims izoliacijos metu bus galima nuvykti į darbo ar verslo reikalams tvarkyti būtiną vietą, jeigu atvykstama iš šalių, iš kurių atvykus taikomos švelnesnės izoliacijos sąlygos“, – rašoma pranešime.

Švelnesnės izoliacijos sąlygos nuo pirmadienio bus taikomos atvykusiems iš Jungtinių Arabų Emyratų, Arubos, Panamos ir Seišelių salų, griežtesnės – iš Sent Lusijos.

Paveiktų šalių sąrašas yra skelbiamas kiekvieną penktadienį, o įsigalioja pirmadienį ir galioja savaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS