SAM vadovas sako nematantis prasmės skųsti S. Čaplinsko grąžinimo į pareigas | Diena.lt

SAM VADOVAS SAKO NEMATANTIS PRASMĖS SKŲSTI S. ČAPLINSKO GRĄŽINIMO Į PAREIGAS

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako kol kas nematantis prasmės skųsti teismo sprendimo grąžinti į pareigas ankstesnio ministro atleistą Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) vadovą Saulių Čaplinską.

„Manau, kad teismas išsiaiškino, priėmė sprendimą ir bent iš tos medžiagos, kurią šiandien matau, dar nesu iki galo detaliai susipažinęs, nematau prasmės toliau tęsti teisminius procesus“, – trečiadienį per spaudos konferenciją Vyriausybėje sakė A. Dulkys.

Jis taip pat sakė, kad galutinio sprendimo dar nėra priėmęs, nes nesusipažino su teismo medžiaga, tačiau sakė „bendrą paveikslą jau matantis“.

„Sprendimą buvo priėmęs ankstesnis ministras, kai pradėjau savo darbą, jau buvo prasidėję teisminiai procesai ir neturėjau jokių galimybių atšaukti ar daryti kitus sprendimus“, – apie situaciją sakė A. Dulkys.

S. Čaplinską iš pareigų atleidęs buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga yra paraginęs A. Dulkį skųsti sprendimą dėl S. Čaplinsko grąžinimo į ULAC vadovo pareigas.

„Jei SAM vadovas turi bent dalį to pasiryžimo, apie kurį nuolat kalba, keisti kai kur iki šiol išlikusį seną stagnacinį paveldą, turėtų teismo sprendimą skųsti ir pasirūpinti, kad ministerijos pozicija būtų atstovaujama rimtai, o ne formaliai“, – yra sakęs A. Veryga.

Vilniaus miesto apylinkės teismas praėjusį ketvirtadienį paskelbė, jog S. Čaplinskas šiemet buvo nepagrįstai iš pareigų ULAC ir turi būti į jas grąžintas skubos tvarka, jam priteistas darbo užmokestis už priverstinį pravaikštos laiką ir kompensacija už neturtinę žalą.

SAM šį teismo sprendimą įvykdė ir S. Čaplinską penktadienį grąžino į pareigas.

Jis ULAC vadovavo nuo jo įsteigimo 2009 metais, kai į šią įstaigą sujungti Lietuvos AIDS centras ir Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės centras. Iki tol jis nuo 1989 metų vadovavo Lietuvos AIDS centrui. Iš pareigų jis buvo atleistas šiemet kovą, pasibaigus nedarbingumui.

S. Čaplinsko atleidimas buvo motyvuojamas tuo, kad ULAC laiku neperdavė Užkrečiamųjų ligų ir jų sukėlėjų valstybės informacinės sistemos kitam ministerijos paskirtam valdytojui – Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC).

S. Čaplinskas šiuos kaltinimus neigė ir anksčiau yra vadinęs politiniu susidorojimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Teisingai Dulkys daro. Dėl Verygos ambicijų turi Dulkys tampytis po teismus ,o gal dar ir susimokėti jei teismas pritars savo sprendimui.

Žilvinas Ručys

reikalinga juk meluojanti marionetė

Tai sena pasaka ir pastoviai kartojasi.

Jau įprasta versti kalte buvusiems .Tai ir daro Dulkys. Pats situacija žinojo ir žino, bet atsakomybės neprisiima.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS