Saugomų teritorijų tarnyba bandys pritraukti papildomų lėšų | Diena.lt

SAUGOMŲ TERITORIJŲ TARNYBA BANDYS PRITRAUKTI PAPILDOMŲ LĖŠŲ

  • 0

Naujasis Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos vadovas ketina ieškoti, kaip sutaupyti bei pritraukti papildomų lėšų saugomoms teritorijoms. Albertas Stanislovaitis sako, kad bus peržiūrimos ir tarnybos išlaidos.

„Valstybės biudžetas nėra begalinis. Pirma, reikia peržiūrėti, kokius resursus mes turime taupiau gyventi. Negalime sakyti, kad tik duokit pinigų. Tačiau iš kitos pusės, reikia žiūrėti, kaip pritraukti daugiau lėšų, kad būtų prižiūrėtos teritorijos ir kad būtų papildomai investuota“, - BNS sakė pirmadienį naujas pareigas pradėjęs eiti A.Stanislovaitis.

Anot jo, dar prieš jam tampant tarnybos vadovu, su Aplinkos ministerija vyko diskusijos dėl saugomų teritorijų apmokestinimo. Jo nuomone, tai padėtų išlaikyti infrastruktūrą.

„Eina kalba apie įvedimą geranoriško, savanoriško lankytojo bilieto. Taip, problema yra - daug kas įrengta, daug kas padaryta, tačiau naudojamasi nemokamai, tad būtų gražu, kad visuomenė prisidėtų“, - teigė A.Stanislovaitis.

Jis be kita ko teigė pirmiausia norintis įsigilinti į situaciją, o planą, kaip tai bus padaryta, tarnyba parengs artimiausiu metu.

„Viena galiu pasakyti - neplanuoju karštų pokyčių, aš linkęs į pamatuotus, apgalvotus sprendimus. Tam, kad tokie būtų, reikalingas laikas įsigilinti į situaciją, aptarti, noriu aplankyti visas direkcijas, pasikalbėti. Tai ir finansavimo klausimai, statybų parkuose klausimai. Tokie klausimai aiškūs, bet tam, kad priimtume sprendimus, reikia susižiūrėti ir jau tuomet priimti veiksmų planą“, - BNS sakė A.Stanislovaitis.

Naujasis tarnybos vadovas teigė, jog laikosi griežtos nuomonės dėl statybų saugomose teritorijose ir sieks, kad būtų laikomasi taisyklių.

„Kas liečia griežtą nuomonę dėl tvarkos laikymosi, planavimo dokumentų, tai tokios pozicijos ir aš laikysiuosi. Negalime įleisti jokio chaoso, negalime daryti bet ko, tačiau kiekvienas atvejis turi būti aptartas. Tikrai nesiruošiu atėjęs paskelbti, kad saugomose teritorijose galėsite daryti, ką norite. Tikrai taip nebus“, - LRT radijui antradienį sakė A.Stanislovaitis.

45-erių A.Stanislovaitis yra baigęs miškininkystės studijas Lietuvos žemės ūkio akademijoje. Pirmoji jo darbovietė buvo Kėdainių miškų urėdija, vėliau jis dirbo skyriaus viršininku tuometėje Miškų ūkio ministerijoje, Generalinėje miškų urėdijoje. Nuo 1999 metų vadovavo kelioms bendrovėms, o pastaruosius dvejus emtus - miškininkystės bendrovės „Usuris“ direktoriaus pavaduotoju.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS