Šaulių konferencijoje – visuotinės gynybos aktualumas šiandien | Diena.lt

ŠAULIŲ KONFERENCIJOJE – VISUOTINĖS GYNYBOS AKTUALUMAS ŠIANDIEN

Tęsdama tradiciją ir vykdydama vieną pagrindinių savo uždavinių - šviesti visuomenę valstybės gynybos, nacionalinio saugumo temomis, Lietuvos šaulių sąjunga (LŠS) penktadienį rengia jau penktąją tarptautinę konferenciją „Visuotinė gynyba - ar vis dar aktualu?“.

Šių metų konferencijoje, globojamoje prezidentės Dalios Grybauskaitės, bus siekiama parodyti visuomenės ir įvairių organizacijų vaidmenį stiprinant pilietiškumą ir visuotinę gynybą. Šalies saugumo ir gynybos klausimais kalbės žinomi visuomenės, kariuomenės atstovai, akademinės bendruomenės nariai, užsienio ekspertai iš Suomijos, Ukrainos ir Vokietijos.

Pagrindinį pranešimą apie geopolitinę saugumo situaciją skaitys vokiečių kariuomenės atsargos generolas, buvęs NATO Jungtinės pajėgų vadavietės vadas Egonas Rammsas, savo įžvalgomis apie regioninio saugumo iššūkius dalinsis Suomijos ambasadorius Lietuvoje Christeris Michelsonas ir Ukrainos medijų centro hibridinio karo analitinės grupės direktoriaus pavaduotoja Liubova Cybulska.

Lietuvos saugumo ir visuotinės gynybos klausimus aptars krašto apsaugos viceministras Giedrimas Jeglinskas, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos politikos mokslų doktorantas Remigijus Žilinskas, Vilniaus universiteto TSPMI lektorius dr. Deividas Šlekys, apie Lietuvos visuotinės gynybos teisinių, moralinių ir karinių įsipareigojimų problematiką diskutuos Konstitucinio teismo pirmininkas prof. dr. Dainius Žalimas, saugumo ir gynybos analitikas Aurimas Navys bei Šaulių sąjungos vadas plk. ltn. Gintaras Koryzna.

„Šaulių sąjungos, kaip organizacijos, kuri vienija piliečius, egzistavimas šaliai yra svarbus vien jau tuo, kad siunčiame žinią kitoms šalims - mūsų visuomenė yra pasiryžusi gintis. Kiekvienas savo gyvenime pritrūkęs prasmingos veiklos, gali realizuoti save čia. Taip ne tik labiau ugdytume savo pilietiškumą, bet ir prisidėtume prie visos visuomenės švietimo šalies saugumo klausimu“, - teigia Lietuvos šaulių sąjungos vadas plk. ltn. G. Koryzna.

Anot LŠS vado, turėdami didesnę ir stipresnę Šaulių sąjungą, turėsime ir stipresnes visuomenines pajėgas, o valią gintis - ryžtingesnę. Būtent dėl to jau penktus metus iš eilės Šaulių sąjunga rengia tarptautinę konferenciją, siekia pritraukti įvairių sričių specialistus, kurie galėtų pasidalinti savo patirtimi, parodyti, kokią reikšmę turi kiekvieno piliečio indėlis, kai kalbame apie visuotinę gynybą, įrodyti, kad esame pasiruošę ginti šalį ir priimti naujus iššūkius. Konferencijoje dalyvaus visuomenės veikėjai, valdžios atstovai, politikai, šauliai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS