Šaulių sąjungai už 3,5 mln. eurų perkami vokiški automatai | Diena.lt

ŠAULIŲ SĄJUNGAI UŽ 3,5 MLN. EURŲ PERKAMI VOKIŠKI AUTOMATAI

  • 3

 Gynybos resursų agentūra Lietuvos šaulių sąjungai (LŠS) už 3,5 mln. eurų perka vokiškus automatinius šautuvus G-36, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Ministerijos teigimu, pirkimas atliekamas vykdant LŠS modernizaciją ir stiprinant organizacijos karinius pajėgumus.

Automatinius šautuvus G-36 gamina Vokietijos įmonė „Heckler & Koch GmbH“. Šis ginklas, pasak KAM, yra vienas iš moderniausių šiuo metu naudojamų automatinių šautuvų.

Tai yra ir pagrindinis Lietuvos kariuomenės šaulių ginklas. Jis taip pat naudojamas Vokietijos, Ispanijos, JAV ir kitų šalių ginkluotose pajėgose.

„Augant LŠS vaidmeniui valstybės gynyboje, tinkamas šaulių aprūpinimas yra vienas iš prioritetų: pastaraisiais metais buvo įvykdyti automatinių šautuvų, šovinių, termovizorių, bepiločių orlaivių, šarvinių liemenių, šalmų, kuprinių, ekipuotės ir lauko uniformų įsigijimai. Karinio šaulių rengimo tęstinumui numatyta 5 mln. eurų“, – nurodoma KAM išplatintame pranešime.

Šaulių sąjungą vienija daugiau kaip 14 tūkst. patriotiškai nusiteikusių Lietuvos piliečių.

Anot KAM, nuo 2020 metų LŠS skirtas finansavimas išaugo daugiau kaip 6 kartus, iki 13,6 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

As

Puikus ginklas. Sukurtas 95tais. Reikejo visus ispirkti po pigiaja, nes kaip paaiskejo kad zurnalistu sukurta istorija buvo fakenews, bet vokietijos armija ju jau atsisake. Vienas geriausiu automatiniu ginklu pasaulyje. As noreciau irgi namuose toki tureti, kad galeciau pradeti laikui atejus vatnikus ir okupantus kacapus trumpinti.

Dieve dieve

O ką jie veiks su tais šautuvais???Valkiosis po miškus ir vaidins pratybas.Kiek mums reikia tų dykaduonių išlaikyti.Tai jiems šautuvų,tai liemenių nu ir KAM????

Buržuazinis nacionalistas

30 metų senumo modelis vienas iš moderniausių?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS