Šaulių sąjungos 100-mečio proga – masinė naujų narių priesaika | Diena.lt

ŠAULIŲ SĄJUNGOS 100-MEČIO PROGA – MASINĖ NAUJŲ NARIŲ PRIESAIKA

Minint 100-ąsias Lietuvos šaulių sąjungos įkūrimo metines, šeštadienį, birželio 1 d., Vilniuje vyks masinė iškilminga naujų narių priesaikos ceremonija. Įvairių renginių, skirtų visai šeimai, metu visuomenė galės iš arti pamatyti ir susipažinti su šaulių veiklomis.

Pirmąjį šių metų vasaros šeštadienį sostinės Katedros aikštėje vyks pirmoji per Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo laikotarpį masinė šaulių ir jaunųjų šaulių priesaikos ceremonija, kurioje priesaiką duos daugiau nei pusė tūkstančio šaulių iš visos Lietuvos. Nuo Seimo iki Katedros aikštės nusidrieks iškilminga šaulių eisena.

Šauliai vilniečius ir miesto svečius kvies su šaulių veikla susipažinti iš arčiau. Vilniaus Bernardinų sode įsikurs šaulių miestelis, kur atėjusieji galės išgirsti šaulių pasakojimų, aplankyti ginklų parodą, savo jėgas išbandyti Gedimino pilies bokšto statyboje, Vytauto Didžiojo karo muziejaus edukacinėse veiklose, šauliškame kliūčių ruože ir kitose rungtyse.

„Lietuvos šaulių sąjungos 100-mečio jubiliejus – ypatinga šventė ne tik jos nariams, bet ir visai visuomenei. Gynybinis pajėgumas tikrai nėra vien ginkluotosios pajėgos. Mūsų šalies stiprybė glūdi piliečių vieningume, įsitraukime bei dalyvavime jos gyvenime. Ši šventė – tai pirmas tokio masto sąjungos organizuojamas renginys, todėl kviečiame joje dalyvauti ne tik šaulius ir jų artimuosius, bet ir visus vilniečius bei miesto svečius“, – sako Lietuvos šaulių sąjungos vadas plk. ltn. Gintaras Koryzna.

Lietuvos šaulių sąjungos 100-mečio jubiliejaus renginį vainikuos grupės „G&G Sindikatas“ ir Lietuvos kariuomenės orkestro koncertas Katedros aikštėje. Koncertą tiesiogiai transliuos LRT televizija.

Plk. ltn. G. Koryznos teigimu, tiksliai nupiešti šaulio paveikslą sunku, kadangi čia susirenka labai įvairūs žmonės – nuo moksleivių iki aukštas pareigas einančių politikų, šauliais tapti vis dažniau nusprendžia šeimos. Tai, pasak jo, yra puikus būdas puoselėti šeimos bendrumo jausmą, kuris ir yra kertinis pamatas kuriant vieningą ir patriotišką valstybę.

Šauliu gali tapti kiekvienas, kuriam svarbu pilietiškumas, patriotiškumas ar traukia savanorystė.

Šiuo metu jaunaisiais šauliais yra tapę daugiau nei 6 tūkst. jaunuolių ir beveik 4,5 tūkst. pilnamečių asmenų. Norint įstoti į Lietuvos šaulių sąjungą, nereikia baigti specialių mokslų ar turėti specifinių įgūdžių. Bazinių kursų metu nariai mokosi topografijos, taiklaus šaudymo, pirmosios medicinos pagalbos teikimo ir kitų disciplinų. Šios žinios vėliau leidžia padėti tiek policijai, tiek medikams.

Pasak plk. ltn. G. Koryznos, Šaulių sąjungoje save realizuoti gali kiekvienas prie jos prisijungęs. Kone visi ateina vedini noro išbandyti save, įveikę bazinį šaulio kursą, ieško terpės, kurioje galėtų pasireikšti – skaito paskaitas jaunimui, užsiima vaikų ugdymu, medicininį išsilavinimą turintys šauliai organizuoja pirmosios pagalbos teikimo kursus kitiems ar toliau tobulina karinius įgūdžius.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

.

Aš neįsivaizduoju iškur pas jus tokia neapykanta kitiems. Tarkim, kad ir tie vaikėzai. Jie visgi kažką daro dėl savo tėvynės ir bentjau stengiasi jos labui. Ko nematau iš jūsų pagal tokius komentarus. Man net keista iškur atsiranda tokie neapykantos pilni žmonės dėl visokių menkniekių. Tie vaikėzai iškeičia savo laisvą laiką į šitą veikla kuri tikrai yra begalo įdomi.

Vaidui

Kuriame komentare įžvelgei maskolizmą? Vaikine, tau neatrodo, kad esi tobulos propagandos auka? Neatmetama ir paranoja. Laikas susirūpinti...

Ne šaulys

Ir šitie apsisnargliavę vaikėzai gins Tėvynę?! Apsitries tik pamatę nedraugiškos valstybės tanką. Su ...itlerjugendu irgi taip buvo...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS