Sausio 13-oji LRT: darbuotojų drąsa prieš sovietų automatus | Diena.lt

SAUSIO 13-OJI LRT: DARBUOTOJŲ DRĄSA PRIEŠ SOVIETŲ AUTOMATUS

Žurnalistės Eglė Bučelytė ir Bernadeta Lukošiūtė, tragiškąją 1991 m. dieną iki paskutinės akimirkos dirbusios Lietuvos radijo ir televizijos eteryje, pasakoja apie tuometinę savo ir kolegų drąsą.

„Radijas jau užimtas, televizijoje dar dirbame, nors, kaip matote, visur vaikšto kareiviai. Sėdime užsiblokavę studijose“, – vaizdo įraše kalba LRT žurnalistė Eglė Bučelytė.

B. Lukošiūtė pasakoja, kad viskas vyko labai greitai. „Kai prie LRT privažiavo tankai, žmonės buvo nustumti. Tai mačiau savo akimis. [...] Užsidarėme studijoje. [...] Girdėjosi baisūs trankymai, šaudymai. Ant sienų buvo kulkų žymės. Tačiau gana greitai mums pasakė, kad jau galime nebešnekėti, nes mūsų niekas nebegirdi“, – sako Lietuvos radijo žurnalistė B. Lukošiūtė.

„Tai buvo karas. Mes su operatoriumi Petru Bieliausku nieko nematėme, tik girdėjome, turbūt mums buvo lengviau“, – prisiminimais dalijasi Lietuvos televizijos žurnalistė E. Bučelytė.

Po to, kai LRT pastatas buvo užimtas, darbuotojai buvo suvaryti į operatorinę, kurioje buvo visiškai tamsu. „Tuomet koridoriuje išstatė prie sienos, apieškojo, uždarė kitame kambaryje, skambinti nebuvo leista. Kareivių elgesys buvo itin agresyvus. Jie mosavo automatais, spardė duris“, – sako B. Lukošiūtė.

Išsamesnis LRT žurnalisčių pasakojimas – LRT TELEVIZIJOS laidos „Labas rytas, Lietuva“ reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

istorija

o ką tuo metu veikė ir kur buvo Panoramos vadovai?

va jas

tai reiktu apdovanoti.Kaip ir vairuotoją rusiška pavarde, išvežusį pro rusu panose visą sunkvežimį TV achyvo..Tik tos tvarteliniu grybelių nezbudkės ne į temą prisegtos.Gal kitep į TV ieit neleidžia?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS